Wulff’un kurallarınn sertleştirilmesi isteğine basın konseyinden ret

Almanya'nın Cski cumhurbaşkanı Christian Wulff’un meslek kurallarının sertleştirilmesi yönündeki talebine Alman Basın Konseyi’nden ret geldi. Değişikliğe gerek olmadığını öne süren Basın Konseyi’nden Arno Weyand mevcut kuralların...

Google Haberlere Abone ol
Wulff’un kurallarınn sertleştirilmesi isteğine basın konseyinden ret

Almanya'nın Cski cumhurbaşkanı Christian Wulff’un meslek kurallarının sertleştirilmesi yönündeki talebine Alman Basın Konseyi’nden ret geldi. Değişikliğe gerek olmadığını öne süren Basın Konseyi’nden Arno Weyand mevcut kuralların tamamıyla yeterli olduğunu savundu. Weyand, Wulff’un, hakkında yazılan haberlerden dolayı özdenetim kuruluna her zaman şikayette bulunabileceğini hatırlattı.

Eski cumhurbaşkanı Wulff, 2012 yılında cumhurbaşkanlığı makamını kullanarak avantaj sağladığı suçlamasıyla Alman basının gündemine oturmuş ve suçlayıcı haberler istifasına kadar hızını kaybetmemişti. Kendisine karşı açılan davalardan berat alan cumhurbaşkanı birkaç gün önce Der Spiegel dergisine verdiği röportajda Alman basınını elinde bulundurduğu gücü sorumsuzca kullanmakla suçlamış ve bunun önüne geçmek için basın konseyindeki kuralların sertleştirilmesini istemişti.

Alman Gazeteciler Birliği de (DJV) Wulff’un eleştirisini yersiz buldu. DJV Başkanı Michael Konken, demokrasilerde basının ‘bekçi’ rolünü üstlenebilmesi gerektiğini savundu. Wulff’un açıklığa kavuşmamış kredi işleri yüzünden bağımlı bir duruma düşme ihtimalinin kamuoyu açısından önem taşıdığını dile getiren DJV Başkanı, “Bundan bir ‘fikir karteli’ düşüncesi çıkaran gerçeği gözünün önünden kaçırmış demektir.”

Wulff, Der Spiegel dergisini ülkede ‘fikir karteli’ oluşturmakla suçlamış, örnek olarak da hala cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturduğunu, ancak onurunun olmadığını yazan kapağını göstermişti.

Konken ayrıca, Alman basınının kendi abartıları konusunda da özeleştiride bulunduğunu ileri sürdü. CİHAN

Yorumlar