Washingtonlular ilk kez bir sahur programına şahit oldu

ABD’nin Başkenti Washington, ilk kez bir sahur programına şahit oldu. Şehirdeki popüler Türk restorantlarından birinin sponsor olduğu sahur programına Amerikalılar yoğun ilgi gösterdi. Başkent Washington’da 15 yıldan bu yana faaliyet gösteren...

Google Haberlere Abone ol
Washingtonlular ilk kez bir sahur programına şahit oldu

ABD’nin Başkenti Washington, ilk kez bir sahur programına şahit oldu. Şehirdeki popüler Türk restorantlarından birinin sponsor olduğu sahur programına Amerikalılar yoğun ilgi gösterdi.

Başkent Washington’da 15 yıldan bu yana faaliyet gösteren Rumi Forum her yıl çok sayıda iftar programı düzenliyor. Bu yıl ilk kez sahur programı düzenlemeye karar veren dernek, yoğun bir ilgi ile karşılaştı.

Sahur programının sponsorluğunu, Washington’daki ünlü restorantların yer aldığı Dupont Circle’daki Levantes Türk Restoranı üstelendi. Rumi Forum, restoranın kapasitesi sebebiyle programı 70 kişi ile sınırladı. Restoran kapasitesinin iki katı talep alan dernek yönetimi, bazı isimleri geri çevirmek zorunda kaldı.

Rumi Forum Başkanı Emre Çelik, dernek olarak çok özel dostları ile beraber 15. yıllarında Amerika’nın başkentinde ilk kez bir sahur programı düzenlediklerini ifade etti. Programın umduklarından çok daha güzel geçtiğini belirten Çelik, "Birçok insanın teşviki ile böyle bir program düşündük. Gördüğünüz gibi umduğumuzdan çok daha güzel oldu. Bizi çok sevindirdi. Normalde Amerikalılar yeni yeni ramazanı ve iftarı tanımaya başladı. Rumi Forum ile inşallah sahurları da tanımaya başlayacaklar." şeklinde konuştu. Çelik, sahur programının sadece Washington’da değil tüm ABD’de bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Washington Dinlerarası Kongresi eski Direktörü Prof. Dr. Clark Lobenstine, hayatında çok defa iftara katılmasına rağmen ilk kez bir sahur programına şahitlik ettiğini söyledi. Orucun dini geleneklerin bir parçası olduğunu ifade eden Lobenstine, "Ramazanın son haftasında Müslüman dostlarımızla birlikte bir oruç gününe başlamak bizim için harika bir fırsat." şeklinde konuştu.

ABD Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan Kıdemli Danışman Dr. Ken Bedell ise sahurun Müslüman dostlarının Ramazan ayı boyunca yaşadıkları deneyimi tecrübe etmek adına güzel bir fırsat olduğunu söyledi. Ramazan ayında arkadaşlarından davet aldığı zamanlarda birkaç defa iftara katılma fırsatı yakaladığını dile getiren Bedell, ilk defa bir sahur programına geldiğini ifade etti.

Normal çalışma saatleri dışında olmasına rağmen Levantes Restorant, program için gece 2’de misafirlere kapılarını açtı. Türk kahvaltısından lezzetlerin yer aldığı sahur menüsü, Amerikalıların beğenisini kazandı. CİHAN

Yorumlar