Venezuela'daki ‘Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye rüzgârı

Venezuela'nın başkentinde Türk okul Los Azulejos tarafından ilk defa düzenlenen ‘Tucan Matematik Olimpiyatları’nda halk oyunları rüzgârı esti. Ödül töreninden önce sahneye gelen kolej öğrencileri, Türk halk oyunlarından örnekler sergiledi.Başkent...

Google Haberlere Abone ol
Venezuela'daki ‘Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye rüzgârı

Venezuela'nın başkentinde Türk okul Los Azulejos tarafından ilk defa düzenlenen ‘Tucan Matematik Olimpiyatları’nda halk oyunları rüzgârı esti. Ödül töreninden önce sahneye gelen kolej öğrencileri, Türk halk oyunlarından örnekler sergiledi.

Başkent Caracas’taki Türk koleji tarafından 1.si düzenlenen olimpiyatın yapıldığı salon kısa sürede doldu. Türk öğretmenler, programa katılan misafirlere çeşitli ikramlarda bulundu.

Kolej Müdürü Mustafa Öztürk, "Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu daha da genişleterek devam ettirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 2100 öğrenci sınava katıldı. Bugün öğrencilerimiz, velilerimiz ve okul yöneticilerimiz hepsine hediyelerini verdik. Öğrencilerimiz, velilerimiz çok mutluydu. Özellikle teşekkür edip, böyle bir organizasyonu ve neticesinde böyle bir programı düzenlediğimiz için memnuniyetlerini dile getirdiler." diye konuştu.

TÜRK ÖĞRETMENLER ÇOK SICAKKANLI VE SAMİMİ

Los Azulejos'ta görevli bir Venezuela’lı öğretmen, Türk öğretmenler için, "Onlarla çalıştığım için gerçekten çok mutluyum. Çok sıcakkanlı ve samimiler. Burada bizim kültürümüzü de hızla tanıyorlar. Gerçekten Türk öğretmenlere minnettarım. Eğitim yöntemleri çok iyi. Daha önce Türkiye'ye gittim. Oradaki özel üniversite ve kolejleri çok beğendim." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar