Uygur bölgesinde yeni tutuklamalar

Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi’nde terörizmle mücadele kapsamında 29 kişinin tutuklandığı bildirildi.Resmi Xinhua ajansına göre, söz konusu kişiler, ayrılıkçılığı kışkırtmak, sosyal düzeni bozmak...

Google Haberlere Abone ol
Uygur bölgesinde yeni tutuklamalar

Çin’in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi’nde terörizmle mücadele kapsamında 29 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Resmi Xinhua ajansına göre, söz konusu kişiler, ayrılıkçılığı kışkırtmak, sosyal düzeni bozmak için çete kurmak, yasadışı ticaret yapmak, etnik düşmanlığı kışkırtma ve etnik ayrımcılık yapmak gibi suçlardan tutuklandılar.

Bölgenin merkezi Urumçi’de 22 Mayıs’ta meydana gelen ve 43 kişinin ölümüne, 94 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı intihar saldırısının ardından, ülke genelinde 1 yıllık terörizmle mücadele kampanyası başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde de Uygur oldukları tahmin edilen 55 kişi, bir stadyumda 7 bin kişinin gözü önünde yargılanmış ve bunlardan 3’üne idam cezası verilmişti.

Bu yılın başından beri Çin polisinin Şincan’ın güneyindeki Hotan, Kaşkar ve Aksu şehirlerinde 200’den fazla terör zanlısını gözaltına aldığı ve 200’den fazla patlayıcı madde ele geçirdiği bildirilmişti.

CİHAN

Yorumlar