Uygur bölgesinde tren istasyonunda patlama: 3 ölü

Çin'in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjng) Uygur Özerk bölgesinin merkezi Urumçi'deki tren istasyonunda patlama meydana geldiği bildirildi.Resmi Xinhua ajansında göre, patlama bu akşam meydanan geldi. Devlet medyasına göre bıçaklı saldırı düzenleyen...

Google Haberlere Abone ol
Uygur bölgesinde tren istasyonunda patlama: 3 ölü

Çin'in kuzeybatısındaki Şincan (Xinjng) Uygur Özerk bölgesinin merkezi Urumçi'deki tren istasyonunda patlama meydana geldiği bildirildi.

Resmi Xinhua ajansında göre, patlama bu akşam meydanan geldi. Devlet medyasına göre bıçaklı saldırı düzenleyen bir grup istasyonda patlayıcı maddeleri infilak ettirdi. Saldırılarda en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberde, ambulans ve itfaiye araçlarının olay yerine sevk edildiği kaydedildi. Polis, istasyon meydanının tüm girişlerini kordon altına aldı. Tüm tren hizmetlerinin askıya alındığı ve halkın tren istasyonundan tahliye edildiği ifade edildi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün Şincan Uygur Özerk Bölgesi ziyaretine başlamış ve Kaşgar'daki sınır birliklerini ziyaret etmişti. Saldırının ardından açıklama yapan Xi, 'teröristlere kesin önlemler alınmasını' istedi.

Son zamanlarda Uygur bölgesindeki tansiyon düşmek bilmiyor.

Ülkenin güneybatısındaki Kunming şehrinde 1 Mart'ta gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 29 kişi ölmüş, 143 kişi yaralanmıştı. Çin, saldırıyı Uygurların gerçekleştirdiğini açıklamış ve bunu terörist saldırı olarak nitelemişti. Bu saldırının ardından ülke genelinde güvenlik önlemleri arttırılmıştı.

Geçtiğimiz Ekim ayında da Çin, Pekin'in kalbi konumundaki Tiananmen Meydanı'nda yaşanan ve 5 kişinin ölümü, 40 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan araçlı saldırı olayını, Uygurların düzenlediği "dikkatle tasarlanmış örgütlü bir terör saldırısı" olarak nitelemişti.

2009 yılında da Uygurlar ile Çinliler arasında Urumçi'de çıkan çatışmalarda yaklaşık 200 kişi ölmüştü. CİHAN

Yorumlar