Üvey oğlunu yanında çalıştıran milletvekiline 6 ay hapis cezası

Almanya’nın Münih kentinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Harald Güller, üvey oğlunu parlamentoda iki ay yanında çalıştırdığı için 180 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Üvey oğlunu yanında çalıştıran milletvekiline 6 ay hapis cezası

Almanya’nın Münih kentinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Harald Güller, üvey oğlunu parlamentoda iki ay yanında çalıştırdığı için 180 gün hapis cezasına çarptırıldı. Güller’in cezası para cezasına çevrildi.

Almanya’nın Bavyera Eyalati’nde milletvekillerinin birinci derece yakın akrabalarını yanında çalıştırmaları ile ilgili yasayı hazırlayanlar arasında bulunan Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Harald Güller, eşinin ilk kocasından olan oğlunu iki ay Bavyera Parlamentosu’nda yanında çalıştırdığı için ceza aldı.

SPD’li politikacı Harald Güller, üvey oğlunu yanında çalıştırdığı gerekçesiyle 180 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı günlüğü 150 Euro’dan 27 bin Euro para cezasına çevirdi.

Güller’in üvey oğlu 2009′da iki ay boyunca Bavyera Parlamentosu’nda internet sayfalarını düzenledi ve Güller’in günlük işleriyle ilgilendi.

Güller’in üvey oğluna bu çalışmaları karşılığında iki ayda 6 bin 100 Euro ödendi. Bu iki aylık çalışma vergilerle birlikte parlamentoya toplam 7 bin 500 Euro’ya mal oldu.

Milletvekillerinin birinci derece yakın akrabalarını yanında çalıştırmaları ile ilgili yasayı hazırlayan komisyonda görev yapan Harald Güller, "Üvey çocukların da yasa kapsamına alınması konusu hiç geçmemişti. Bu nedenle üvey oğlumun birinci derece akraba sınıfına gireceğini düşünemedim. Zaten olay ortaya çıkar çıkmaz bu parayı derhal parlamento kasasına geri ödedim." dedi.

Bavyera’da 2000 yılından beri milletvekillerinin birinci derece yakın akrabalarını yanında çalıştırmaları yasak. CİHAN

Yorumlar