Ünal Aysal: Galatasaray beş yıl içinde Avrupa’nın ilk on kulübü arasına girecek

Avrupa Galatasaray Lisesi Mezunları Derneği, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a onursal üyelik verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünal Aysal: Galatasaray beş yıl içinde Avrupa’nın ilk on kulübü arasına girecek

Avrupa Galatasaray Lisesi Mezunları Derneği, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a onursal üyelik verdi. Cenevre’de gerçekleşen programda konuşan Aysal, en büyük hedeflerinin Futbol takımının gelecek beş yıl için de Avrupa’nın ilk on takımı arasına girmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Konuşmasına sporun günümüzde sadece spor müsabakası olmadığını anlatarak başlayan Aysal, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin finans, yönetim ve sportif başarı alanlarında kazandıkları başarı kadar geleceklerinin açık olduğunu söyledi. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde ilk sekiz takıma kalarak başarılı olduklarını hatırlatan başkan, bunun sadece başlangıç olduğunu ve kendilerinin belirli bir strateji ve vizyonla planlarını hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Kendi hesaplarına göre gelecek beş yıl içinde Galatasaray Kulübü’nün de Avrupa’nın ilk on takımı arasına gireceğini belirten Aysal, "Bu cümleyi kurmak cesaret istiyor fakat ben inanıyorum." dedi.

Ünal Aysal, kendisinden sonra gelecek olan başkanların da aynı vizyonla devam ettikleri takdirde bu başarının daha kolay yakalanacağını anlattığı konuşmasında, "Kulüplerin güçlü ekonomi, sportif başarı ve profesyonel yönetim anlayışı ile işletildikten sonra başarıların kaçınılmaz olacağına inanıyorum." dedi.

UEFA’nın yeni kriterleri doğrultusunda her üç ayda bir yapılan kontrollerle kulüplerin bütçe dengesinin kontrol edildiği bilgisini veren başkan, artık gelirin belirli bir kısmından fazlasını harcama lüksü olmayan kulüplerin başarılı olmak için çok iyi organize olması gerektiğini belirtirken, Galatasaray’ın her geçen zaman bu alanda eskiye nazaran ilerleme kaydettiğini söyledi.

İYİLERİ DEĞİŞTİRİYORUZ DAHA İYİYİ BULMAK İÇİN

Başarıların devamlı ve sürekli olması halinde bir anlamı olduğunu ifade eden Aysal, Avrupa’da ve Şampiyonlar Ligi’ndeki güvenilirliklerini artırmak istediklerini belirtti. Anlattığı bu sistemin konusunda uzman profesyonellerle hayata geçirilebileceğine işaret eden Aysal, bunun kolay olmadığını, en iyileri seçtiklerini fakat bazen de bu iyileri, daha iyisini bulmak için değiştirmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Futbol takımının geçen iki yıldaki başarılarına nazaran bu yıl liderin 9 puan gerisine düştüğünü söyledikten sonra belki bu puan azalmıştır diyerek Fenerbahçe maçının sonucunu merak ettiğini belirten Aysal'a izleyiciler tarafından yine son dakikada kazandığı söylenince başkan, ezeli rakiplerinin bu yıl çok şanslı olduğunu, fakat ligin ikinci yarısında puan farkını kapatıp şampiyonluğa ulaşacaklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a konuşmasından sonra derneğin onursal üyelik plaketi verildi. CİHAN

Yorumlar