Ukrayna'da savunma bakanı vekili istifa etti

Ukrayna Savunma Bakan Vekili İgor Tenüh istifa ettti. Tenüh'ün istifası ilk önce reddedildi, akabinde parlamento tarafından kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da savunma bakanı vekili istifa etti

Ukrayna Savunma Bakan Vekili İgor Tenüh istifa ettti. Tenüh'ün istifası ilk önce reddedildi, akabinde parlamento tarafından kabul edildi. Tenüh'ün görevine Kıdemli Orgeneral Mihail Koval atandı. Parlamento bugünkü oturumunda İgor Tenüh'ün istifasını ele aldı. Oylamada 450 sandalyeli parlamentoda 226 yeter sayısına ulaşılmadığı için karar geçmedi.
Kırım’da mahsur kalan Ukrayna askerlerinin tahliyesinde gerekli tedbirleri alamaması ve hükümetin talimatlarını orduya gecikmeli iletmesi nedeniyle eleştirilen Tenüh, hakkında basında çıkan haberleri yalanladı. Tenüh: ‘Kendi koltuğumu korumadım ve korumaya da çalışmayacağım” dedi.
Gün içerisindeki ikinci oylamada ise 228 milletvekilinin ‘evet’ oyu ile İgor Tenüh'ün istifası kabul edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vekili ve Parlamento Başkanı Aleksandr Turçinov tarafından önerilen Savunma Bakanlığı adayı Mihail Koval için yapılan oylamada ise 314 milletvekilinden 251’i ‘evet’ oyu kullandı. CİHAN

Yorumlar