Ukrayna’da Rusya yanlıları: 11 Mayıs’ta referandumu yapacağız

Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde Rusya yanlısı milisler, 11 Mayıs’ta referandumu yapacaklarını söyledi. Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin referandumun ertelenmesi için Rusya yanlılarına çağrıda bulunmuştu.“Donetsk Halk...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da Rusya yanlıları: 11 Mayıs’ta referandumu yapacağız

Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde Rusya yanlısı milisler, 11 Mayıs’ta referandumu yapacaklarını söyledi. Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin referandumun ertelenmesi için Rusya yanlılarına çağrıda bulunmuştu.

“Donetsk Halk Cumhuriyeti” olarak kendilerini tanıtan Rusya yanlıları, referandumun erteletmek gibi bir planlarının olmadığını bildirdi. “Donetsk Halk Cumhuriyeti” hükümet eş başkanı Deniz Puşilin, “Konsey toplantısında yaptığımız oylama sonucunda referandumun ertelenmemesi kararı alındı. Referandum 11 Mayıs’ta yapılacak.” dedi.

Rus İnterfaks haber ajansına konuşan “Donetsk'li” hükümet yetkilisi Miroslav Rudenko da referandumu 11 Mayıs’ta yapacaklarını söyledi.

Öte yandan gece geç saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin bölgede bir matbaayı basarak yaklaşık 1 milyon referandum bülteninin yakıldığı bildirildi.

CİHAN

Yorumlar