Ukrayna'da rehin tutulan AGİT gözlemcileri bırakıldı

Ukrayna’nın doğusunda, Donetsk Bölgesi'nin Slavyansk şehride, 25 Nisan'da Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından kaçırılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyeleri koşulsuz bırakıldı.Rusya Devlet Başkanı Vladimir...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da rehin tutulan AGİT gözlemcileri bırakıldı

Ukrayna’nın doğusunda, Donetsk Bölgesi'nin Slavyansk şehride, 25 Nisan'da Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından kaçırılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyeleri koşulsuz bırakıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in temsilcisi Vladimir Lukin, AGİT gözlemcilerinin serbest bırakıldığını açıkladı. Gözlemciler; Vladimir Lukin ile ayrılıkçı belediye başkanı Vyaçeslav Ponomarev görüşmesi akabinde özgürlüklerine kavuştu.

Görgü tanıkları AGİT gözlemcilerin durumunu; "Yorgun fakat mutlu" şeklinde değerlendirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise rehinelerin serbest bırakılması için Ukrayna'nın uluslararası kamuoyunda etkili bir çalışma yürüttüğü bildirildi. Açıklamada, Moskova'dan gelen talimat üzerine, AGİT temsilcilerinin serbest bırakılmasının, ayrılıkçıların Rusya'ya bağlı olduklarının bir kanıtı olduğuna dikkat çekildi.

8 kişilik AGİT heyetinde Almanya'dan 4, İsveç, Polonya, Danimarka ve Çek Cumhuriyeti'nde ise birer kişi bulunuyordu. CİHAN

Yorumlar