Ukrayna’da ölen gazeteci sayısı 2'ye çıktı, saldırı anı kamerada

Ukrayna’nın doğusunda Rus televizyon ekibinin bulunduğu noktaya havan topunun düşmesi üzerine hayatını kaybeden gazeteci sayısı 2'ye yükseldi. Rossiya TV’nin Ukrayna’da gelişmeleri aktaran 37 yaşındaki muhabiri İgor Kornelyuk ve ses mühendisi...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da ölen gazeteci sayısı 2'ye çıktı, saldırı anı kamerada

Ukrayna’nın doğusunda Rus televizyon ekibinin bulunduğu noktaya havan topunun düşmesi üzerine hayatını kaybeden gazeteci sayısı 2'ye yükseldi.

Rossiya TV’nin Ukrayna’da gelişmeleri aktaran 37 yaşındaki muhabiri İgor Kornelyuk ve ses mühendisi Anton Voloşin hayatını kaybetti. Kameraman Viktor Denisov’un durumunun ise iyi olduğu belirtiliyor. Lugansk bölgesinde Ukrayna ordusunun operasyonları sırasında göçmenlerin bölgeden çıkışını görüntülemeye çalışırken havan topu televizyon ekibinin üzerine düştü. Kornelyuk'un olay sırasında, gün sonunda da Voloşin’in hayatını kaybettiği haberi geldi. Çatışmalar sürdüğü için Voloşin’in cesedinin bölgeden çıkarılmasının saatler aldığı kaydedildi.

Hayatta kalmayı başaran kameraman Denisov, Voloşin ve Kornelyuk’un cesetlerini teşhis etti. LifeNews’e konuşan Denisov, “Arkadaşlarımdan 100 metre mesafede idim. Kendi adıma şanslı olduğumu söylemek zorundayım. Ben araca doğru ilerlemiştim. Onlar kısmen güvenli bir yerde çatışmaları izliyordu. Ancak bir anda meslektaşlarımızın bulunduğu alana havan topu düştü” dedi.

Ukrayna’da Rus gazetecilerin yaşamını yitirmesi Moskova’nın sert tepkisine neden oldu. Rusya Soruşturma Komisyonu savaş suçları çerçevesinde olayla ilgili soruşturma başlatırken, Rusya Dışişleri Bakanlığı Kiev’i sert bir şekilde kınadı. Olayın bağımsız bir soruşturma komisyonu tarafından hızlı bir şekilde aydınlatılmasını talep eden Bakanlık, dünyadan kınama beklediklerine vurgu yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir telefon görüşmesi yaptı. Putin, Poroşenko’dan basın mensuplarının çalışma alanlarında güvenliğin oluşturulması konusunda talepte bulundu.

Kremlin danışmanı Dmitri Peskov liderlerin kriz ve diğer ikili ilişkileri ele aldığını, Poroşenko’nun öldürülen gazetecilerle ilgili de başsağlığı dilediğini aktardı. Bağımsız soruşturma konusunda taahhütte bulunan Poroşenko, basın mensuplarının güvenliği için ek önlemler alacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar