Ukrayna'da 8 kişinin öldüğü kuyumcu atölyesi yangınında can pazarı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in doğusundaki Harkiv şehrinde yanan bir kuyumcu atölyesinde 6 kişinin öldüğü bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da 8 kişinin öldüğü kuyumcu atölyesi yangınında can pazarı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in doğusundaki Harkiv şehrinde yanan bir kuyumcu atölyesinde 6 kişinin öldüğü bildirildi. Yangında 4 kişinin yanarak, 2 kişinin ise işyerinin 4'üncü katından düşerek hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yangın sırasında dumandan etkilenen kişilere yetersiz ekipman sebebiyle zamanında müdahaler edemeyen itfaiye büyük tepki aldı. Yapılan ön incelemelerde yanının teknik eksikliklerden kaynaklandığı iddia edildi.

Yangına ilişkin bilgi veren Mihail Bolotskih; “İtfaiye ve kurtarma ekipler 6 dakika içinde olay yerine geldi ve yangın söndürme ve insan kurtarma konusunda gerekenler yapıldı. Operasyonda 112 kişilik bir ekip 20 araç ile yangına müdahale etti. Toplam 22 kişi sağ kurtarıldı.” dedi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Aleksandr Vilkul ise yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine 100 bin grivna (12 bin 500 dolar) devlet yardımı verileceğini söyledi.

Bununla birlikte iş yeri sahiplerinin yangından kaçmak isteyenlerin üzerilerini aramaya çalışmasının da can kaybını arttırdığı iddia edildi.

Öte yandan haberlerin görgü tanıkları itfaiyecilerin kullandıkları araçların çok eski ve kullanışsız olduğunu ekipmanların da eksikler bulunduğunu ifade etti.
CİHAN

Yorumlar