Ukrayna krizinin çözümü için AGİT'in rolü güçlendiriliyor

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Ukrayna’daki krizin çözüm yollarını ele almak üzere Brüksel’de bir araya geldi. Toplantıya Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve İsviçre Dışişleri Bakanı Didier...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna krizinin çözümü için AGİT'in rolü güçlendiriliyor

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Ukrayna’daki krizin çözüm yollarını ele almak üzere Brüksel’de bir araya geldi. Toplantıya Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter da katılıyor. Ukrayna’nın doğusunda dün yapılan bağımsızlık referandumunu tanımadıklarını belirten bakanlar, Rusya’ya uygulanan yaptırımların da genişletilmesini tartışacak.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Rusya’da temaslarda bulunan Didier Burkhalter’la son durumu değerlendireceklerini söyledi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans da AGİT’in, krizin çözümünde çok önemli rol oynayabileceğini dile getirdi. Timmermans, Doğu Ukrayna’da kan dökülmesinin bir an önce sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier da Ukrayna’nın doğusunda durumun tehlikeli bir hal aldığını belirtti ve diyalog için AGİT’in oynadığı rolün güçlendirilmesini istedi. CİHAN

Yorumlar