Ukrayna, 500 Rus yöneticiye ülkeye giriş yasağı getiriyor

Ukrayna krizi ve Kırım’ın Rusya’ya bağlanması nedeni ile ABD ve Avrupa Birliği’nden Rusya’ya yönelik yaptırımlara Kiev’den destek geldi. Kiev yönetimi 500 civarında Rus yöneticinin Ukrayna’ya girişini yasaklamaya hazırlanıyor.Ukrayna...

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna, 500 Rus yöneticiye ülkeye giriş yasağı getiriyor

Ukrayna krizi ve Kırım’ın Rusya’ya bağlanması nedeni ile ABD ve Avrupa Birliği’nden Rusya’ya yönelik yaptırımlara Kiev’den destek geldi. Kiev yönetimi 500 civarında Rus yöneticinin Ukrayna’ya girişini yasaklamaya hazırlanıyor.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Genaşenko, Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ve doğu Ukrayna’daki gelişmelere destek veren 500 civarında Rus yöneticinin ülkeye girişini yasaklayacaklarını açıkladı. Facebook’tan açıklamada bulunan Genaşenko, kara listenin hazırlandığı bilgisini paylaştı.

Ukrayna krizinin çözümü konusunda karşılıklı yaptırımların dışında bir çözüm bulunamazken, Ukrayna’dan Rusya’ya sığınma talebinde bulunan askeri personel sayısı da 400’ü geçti. Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Ria Novosti’ye verdiği bilgiye göre Ukraynalı askerler için açılan koridordan 438 asker geçiş yaptı.

Temmuz ayında da 41 Ukrayna askeri Rusya tarafına geçerek siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Ukrayna yönetimi Rusya’ya geçen askerlerin görevden ihracı konusunda dava açmıştı.

CİHAN

Yorumlar