Uğur Dündar: Ölüm tehlikesi atlattığım dönemde dahi bu kadar baskı görmedim

Uğur Dündar, "Gazetecilik yaptığım dönemlerde ölüm de dahil olmak üzere birçok tehlike atlattım ama bugünkü kadar hiç ir dönemde böyle ağır bir baskı ile karşılaşmadım." dedi. Almanya'nın Hamburg şehrinde 'Türkiye'de Demokrasi ve...

Google Haberlere Abone ol
Uğur Dündar: Ölüm tehlikesi atlattığım dönemde dahi bu kadar baskı görmedim

Uğur Dündar, "Gazetecilik yaptığım dönemlerde ölüm de dahil olmak üzere birçok tehlike atlattım ama bugünkü kadar hiç ir dönemde böyle ağır bir baskı ile karşılaşmadım." dedi.

Almanya'nın Hamburg şehrinde 'Türkiye'de Demokrasi ve Özgürlükler' başlıklı panele gazeteci Uğur Dündar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel ve ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk katıldı.

Panelde konuşan Dündar, Freedom House'un yıllık raporunda Türkiye'nin basın özgürlüğü olmayan ülkeler arasında yer aldığını hatırlatarak, "Gazetecilik yaptığım dönemlerde ölüm de dahil olmak üzere birçok tehlike atlattım ama bugünkü kadar hiç bir dönemde böyle ağır bir baskı ile karşılaşmadım." dedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları hakkında "Bugün bu soruşturmaları kapatanlar, yarın bunlardan yargılanacaklar ifadelerini kullanan Dündar, bunların üstünün örtülmesinin aklı başında biri için düşünülemez olduğunu dile getirdi. Dündar, "17 Aralık hiçbir zaman örtülemez, bir gün yargı önünde oldukları görülecektir." diye konuştu. AKP'nin 2023 hedefi çerçevesinde daha önce liberallerce desteklendiğini kaydeden Dündar, partinin ise bunları kullandıktan sonra bir kenara bıraktığını öne sürdü.

İktidarın korku içinde yaşadığını, bunun ise güçsüzlüğün ve acizliğin göstergesi olduğunu ifade eden Dündar, 'meydanlarda bas bas bağırarak' insanları kutuplaştırdıklarını söyledi. Dündar, "Gittikleri yol çıkmaz bir sokakdır. Türkiye'de demokrasinin 'd'si kalmamıştır." dedi.

Dündar ayrıca Ayşenur Arslan'ın da konuşmacı olarak aralarında olmasını istediklerini, ancak çalıştığı gazeteden parasını alamadığı için vize işlem ücretini ödeyemediğini belirterek, durumun üzücü olduğunu söyledi.

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel ise "Türkiye'de bizi yönetenler benim gibi düşünmeyenin yaşam hakkı olmadığını gösteriyor. Bizleri bölmeye çalışıyorlar, bu yüzden birlik olmalıyız. Ayrışmayın, ayrışmak kolaydır, bütünleşin. Biz hak ve hukukun herkes için geçerli olan, aynı bayrak altında, Atatürk'ün çizdiği yolda bir ülke istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar