Twitter'a yasak Fransa basınında

Twitter'a erişimin Türkiye'de engellenmesi Fransa'da geniş yankı uyandırdı. Le Monde gazetesinin "Türkiye güvenlik nedeniyle Twitter'a erişimi engelledi" başlığını kullandığı haberde, yasağın Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın "Twitter'ın kökünü kazıyacağız.

Google Haberlere Abone ol
Twitter'a yasak Fransa basınında

Twitter'a erişimin Türkiye'de engellenmesi Fransa'da geniş yankı uyandırdı. Le Monde gazetesinin "Türkiye güvenlik nedeniyle Twitter'a erişimi engelledi" başlığını kullandığı haberde, yasağın Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın "Twitter'ın kökünü kazıyacağız" tehdidinden sonra geldiği belirtildi.

Le Figaro gazetesi ise 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerden bir hafta önce Türkiye'de hükümetin Twitter'ı yasakladığını yazdı. Gazete, Twitter'a uygulanan sansüre karşı kızgınlığın oluştuğunu vurguladı.

Liberation gazetesi de 3 haftadır sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan telefon görüşmeleriyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yolsuzluk skandalının içerisinde gösterildiğini kaydetti. Gazete, yayınlanan bu telefon kayıtlarına misilleme olarak Twitter'ın yasaklandı aktarıldı.

20 Minutes kanalının internet sitesinde yayınlanan haberde ise Twitter'ın yasaklanmasının hükümetin beklentisinin aksine, aleyhinde bir etki yapabileceği belirtildi. Haberde, Erdoğan'ın Twitter'ın kökünün kazınacağını söyledi, daha sonra ise dün gece Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Twitter'ı engellediği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar