Türkmenistan ile İran Hazar'ı görüştü

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Hazar’dan sorumlu özel temsilci İbrahim Rahimpur öncülüğündeki heyet, Türkmenistan’da temaslarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan ile İran Hazar'ı görüştü

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Hazar’dan sorumlu özel temsilci İbrahim Rahimpur öncülüğündeki heyet, Türkmenistan’da temaslarda bulundu. Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasında siyasi ilişkileri kapsayan istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda iki ülke arasındaki işbirliği konularının yanı sıra Hazar'ın statüsünün belirlenmesi meselesinin de ele alındığı ifade edildi.

Türkmenistan ile İran hem Hazar Denizi’nde hem de karada ortak sınırı paylaşıyor. İki ülke arasındaki uzun yıllardır süren işbirliği kapsamında bir dizi kapsamlı projeler hayata geçirildi. Bunların arasında Tecen-Serhas-Meşhed demiryolu, Balkanabat-Ali-Abad elektrik nakil hattı, Dostluk su barajı, Körpece-Gurtguyi ve Devletabad-Serahs-Hangeran doğalgaz boru hatları inşa edildi. İki doğalgaz boru hattıyla Türkmenistan’dan İran’a doğalgaz ihracatı yapılıyor. Tahran, Türkmenistan'da daha fazla doğalgaz ithal etmek istiyor. CİHAN

Yorumlar