Türkmen Cephesi Başkanı saldırıya uğrayan alışveriş merkezini ziyaret etti

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ve Kerkuk İl Meclis Başkanı Hasan Turan, saldırı düzenlenen alışveriş merkezi ve istihbarat binasını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Türkmen Cephesi Başkanı saldırıya uğrayan alışveriş merkezini ziyaret etti

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ve Kerkuk İl Meclis Başkanı Hasan Turan, saldırı düzenlenen alışveriş merkezi ve istihbarat binasını ziyaret etti. Erşet Salihi, ziyaret sırasında çevredeki evsahipleri ve İstihbarat Müdürü General Adul Emir ile görüştü.

Salihi, iki teröristin alışveriş merkezini 13 saat işgal etmesinin emniyetin başarısızlığı olduğunu bildirdi. Salihi, "Bu sekilde alışveriş merkezinin yakılması bizi şüphelendiriyor." ifadelerini kullandı. Olayla ilgili uluslararası bir tahkikat açılmasını isteyen Salihi, "Medyaya ve kamuoyuna sesleniyorum. Hangi akılla, hangi beyin alışveriş merkezinin yakılmasına emir verdi ve verenin de cezalandırılması gerekir." sözlerini sarfetti.

Kerkük İl Meclisi Başkanı Hasan Turan ise "Acımız büyük. Çok acı bir olaydı. İnşallah son acı olur. Yine terör çirkin yüzünü gösterdi." şeklinde konuştu.

İstihbarat binasının şehir merkezinden kaldırılması gerektiğini söylediğini hatırlatan Turan, "Alışveriş merkezinin yakılması yanlış bir karar." dedi.

Ziyarete Kerkuk Emniyet Müdürü Yardımcısı Terörle Mücadele Ofis Müdürü General Turhan Abdurrahman da eşlik etti. CİHAN

Yorumlar