Türkiye'den gelen sanatçılar cephedeki Azeri askerlere moral verdi

Türkiye'den Azerbaycan'a gelen bir grup sanatçı, Azerbaycan -Ermenistan cephe hattının sıfır noktasında askerlerle bir araya geldi. Etkinlik, Uluslararası Avrasya Araştırmalar Enstitüsü'nün(UAAE) organizesiyle Tovuz ilçesi yakınında gerçekleşti....

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den gelen sanatçılar cephedeki Azeri askerlere moral verdi

Türkiye'den Azerbaycan'a gelen bir grup sanatçı, Azerbaycan -Ermenistan cephe hattının sıfır noktasında askerlerle bir araya geldi. Etkinlik, Uluslararası Avrasya Araştırmalar Enstitüsü'nün(UAAE) organizesiyle Tovuz ilçesi yakınında gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu askerlere mini konser verdi.

UAAE başkanı milletvekili Ganire Paşayeva, organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'den gelen sanatçıların askerlere büyük moral olduğunu ifade etti. Paşayeva ülkesinin işgal altında bulunan topraklarının geri alınmasının yakın olduğunu vurgulayarak, "Bir karış toprağımızdan dahi asla vazgeçmeyeceğiz "dedi. Problemin barış yoluyla çözülmesi konusunda çalıştıklarının altını çizen Paşayeva, ülkesinin toprak bütünlüğünü her türlü yolla tekrar sağlayacak kabiliyette olduklarını söyledi.

Sanatçıların askeri üniforma giydiği buluşmada konuşan Türkiye Turizm ve Tanıtım Müşaviri Seyit Ahmet Aslan, askerlerle aynı ortamı paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar