Türkiye’deki erişim yasağı Twitter’da gündem oldu

Twitter’ın Türkiye’de yasaklanması, sosyal medya sitesinin en çok konuşulan konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’deki erişim yasağı Twitter’da gündem oldu

Twitter’ın Türkiye’de yasaklanması, sosyal medya sitesinin en çok konuşulan konusu oldu. Engelleme kararı ünlü Holywood yıldızlarından akademisyenlere, gazetecilerden sivil toplum hareketlerine birçok kesimden büyük tepki gördü.

Yasaklamaya ilişkin en dikkat çekici tepki, ünlü film serisi Yüzüklerin Efendisi’nde Frodo karakterini canlandıran Elijah Wood’dan geldi. Konuyla ilgili haber linkleri ve fotoğraflar içeren çok sayıda tweet paylaşan oyuncu, “Twitter Türkiye’de gerçekten engellendi mi? Eğer öyleyse bu utanç verici ve korkutucu” dedi.

New York Times yazarı Nicholas Kristof, sosyal medyada ilk tepki gösteren gazetecilerden biri oldu. Kristof, konuya ilişkin tweetinde, “Türkiye Başbakanı Erdoğan Twitter’ı engelleyebileceğini sanıyor. Varacağı nokta megaloman ve beceriksiz görünmek olacak” ifadesini kullandı.

Washington merkezli Pew Araştıma Merkezi uzmanlarından Conrad Hackett, Türkiye’de sosyal medya kullanımına ait çeşitli bilgiler paylaştı. Türkiye’nin dünyada en aktif Twitter kullanıcıları sayısı sıralamasında 8. olduğunu, internet kullanıcılarının yüzde 79’unun sosyal medya kullandığını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün en çok takip edilen 3. dünya lideri olduğunu yazdı. Hackett, Türkiye’nin Çin’in ardından dünyada Twitter’ı yasaklayan ikinci ülke olduğunu belirtti.

“AKP’NİN BU KADAR TROLL’Ü ŞİMDİ NE YAPACAK?”

Amerika’nın tanınmış Türkiye uzmanlarından Steven A. Cook, en çok tepki gösteren uzmanlardan oldu. Twitter üzerinden Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’e engelleme hakkındaki görüşlerini soran Cook, ‘Twitter’ın kökünü kazıyacağız’ ifadesinin ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ile uyuşmadığını yazdı. Cook ayrıca "AKP’nin bu kadar Troll’ü şimdi ne yapacak?" diye sordu.

John Hopkins Üniversitesi Gelişmiş Uluslararası Çalışmalar Bölümü Dekanı Vali Nasr, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Mısır konusunda anlaşmamasına rağmen Twitter’ı engellemek konusunda aynı durumda olduğunu yazdı.

Wall Street'i İşgal Et hareketi de Türkiye'deki yasaklamaya tepki gösterdi. Twitter’ın Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluklarının ortaya çıkması sebebiyle kapatıldığını iddia etti. Dünyanın çeşitli bölgelerinde konuya ilişkin tweetlerin atıldığı bir harita paylaşan Wall Street'i İşgal Et hareketi, dünyanın Türkiye’yi takip ettiğini yazdı. CİHAN

Yorumlar