Türkiye uygulamayı erteledi, Rus turistler nefes aldı

Türkiye’ye seyahatlerde yabancılar için en az 4 ay pasaport geçerlilik süresi olması ile ilgili düzenlemenin ertelenme kararı Rus turistlere nefes aldırdı. Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye'ye seyahatleri...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye uygulamayı erteledi, Rus turistler nefes aldı

Türkiye’ye seyahatlerde yabancılar için en az 4 ay pasaport geçerlilik süresi olması ile ilgili düzenlemenin ertelenme kararı Rus turistlere nefes aldırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye'ye seyahatleri bağlamında 11 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren, asgari dört ay geçerli pasaport sahibi olma zorunluluğuna dair kanunun uygulamasını 31 Aralık 2014'e erteledi. Bu çerçevede, Rusya vatandaşları daha önce olduğu gibi, herhangi bir pasaport süresi sınırlaması olmadan Türkiye'ye seyahat edebilecekler.

Pasaport geçerlilik süreleri ile ilgili kararın uygulamaya girmesi Mayıs tatilleri için Türkiye’ye seyahat edecek Rus turistleri endişelendirmişti.

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST), Türkiye Dışişleri Bakanı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi’ne mektup göndererek Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat edebilmeleri için pasaport geçerlilik süresi uygulamasına tepki göstermişti.

Türkiye Moskova Büyükelçiliği internet sayfasından konunun duyurulmasını eleştiren RST, “Rus turistler Mayıs bayramı günlerinde Türkiye’ye yönelik parasını ödediği geziyi iptal etmek zorunda kalacak, çünkü onların pasaport süresi yeni taleplere uymuyor.” ifadeleri kullanmıştı.

Türkiye’yi 2013’de 4,2 milyon Rus turist ziyaret etti. Rus turistlerin 3 ay sürely vizesiz seyahat edebildiği Türkiye’ye bu yıl daha fazla gitmesi bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar