Türkiye, tarafları Ukrayna’da mutabakat metnine sadık olmaya çağırdı

Türkiye, Ukrayna krizinde tarafları varılan mutabakat metnine sadık kalmaya ve bir an önce gerilimin düşürülmesi gerektiği çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı, "Tarafları, Cenevre Ortak Açıklaması ile üzerinde mutabakata varılan...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, tarafları Ukrayna’da mutabakat metnine sadık olmaya çağırdı

Türkiye, Ukrayna krizinde tarafları varılan mutabakat metnine sadık kalmaya ve bir an önce gerilimin düşürülmesi gerektiği çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı, "Tarafları, Cenevre Ortak Açıklaması ile üzerinde mutabakata varılan tedbirleri tam olarak ve daha fazla gecikmeksizin hayata geçirmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde son haftalarda meydana gelen olayların, Ukrayna-Rusya-ABD ve AB arasında 17 Nisan’da Cenevre’de kabul edilen Ortak Açıklama’yla varılan mutabakata rağmen artarak devam etmenin kaygı verici olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada "Bu bağlamda, söz konusu bölgelerde yaşanan şiddet olaylarını, kamu binalarının işgalini, alıkoymalar ile özellikle AGİT Viyana Belgesi kapsamında görev yapan yabancı silahsız askeri denetimcilerin rehin alınmalarını, mevcut krizi daha da derinleştiren vahim gelişmeler olarak görüyoruz. Bahsekonu denetimcilerin bir an önce serbest bırakılmalarını temenni ediyoruz." sözlerine yer verdi.

Gerilimin düşürülmesi ve sivil halkın güvenliğinin temini için tarafları, Cenevre Ortak Açıklaması ile üzerinde mutabakata varılan tedbirleri tam olarak ve daha fazla gecikmeksizin hayata geçirmeye davet eden Dışişleri, "AGİT Özel Gözlem Misyonu’nun gerilimin düşürülmesi ve ülke çapında barış, istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesi yönündeki gayretlerine tam desteğimizi yineliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar