Türkiye ile KKTC arasında AB konularında işbirliği protokolü imzalandı

KKTC Dışişleri Bakanlığıyla Türkiye AB Bakanlığı arasında, AB konularında işbirliği protokolü de imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile KKTC arasında AB konularında işbirliği protokolü imzalandı

KKTC Dışişleri Bakanlığıyla Türkiye AB Bakanlığı arasında, AB konularında işbirliği protokolü de imzalandı.

KKTC'de temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yi ziyaret etti.

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığını ziyaretinde Nami ile çalışmaktan mutlu olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatlarıyla sadece Türkiye’nin değil KKTC’nin de menfaatlerini her platformda savunduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis (AKPM) toplantılarında KKTC’nin statüsünün yükseltilmesi ve milletvekillerinin sandalyeleriyle temsil edilip daha görünür hale gelmesi için en büyük çabayı verdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Rum lider Anastasiadis arasında 11 Şubatta başlayan yeni görüşme sürecini de desteklediklerini vurguladı.

Liderlerin daha sık bir araya gelmesi ve sürecin ucu açık şekilde devam etmemesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, kalıcı bir barış ve adaletli bir çözüm istediklerini dile getirdi. Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın AB çalışmalarının destekçisi olacaklarını da belirterek, gerek proje bazında gerekse siyasi desteğin verileceğini sözlerine ekledi.

NAMİ: KIBRIS TÜRKLERİ ŞU ANDA ÖNEMLİ DÖNEMDEN GEÇİYOR

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Çavuşoğlu’nu Bakanlıkta ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyerek, bugün ve yarın adada kalacağı süre içinde Çavuşoğlu ve AB Bakanlığı’nın bilgi birikiminden en iyi şekilde yararlanmak istediklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın kendi çalışmalarıyla ilgili bilgi de vereceklerini söyleyen Nami, Kıbrıslı Türklerin şu an çok önemli bir dönemden geçtiğini, müzakere sürecinin tamamlanması ve Kıbrıs Türkü’nün Avrupa Birliği ve dünyada hak ettiği almasının en büyük isteği olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar