Türk okulları, Endonezya'nın en büyük bilim olimpiyatlarını düzenliyor

Endonezya’da faaliyet gösteren Türk okullarının yaptığı ve ülkenin en büyük bilim projeleri olimpiyatı ISPO bugün başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türk okulları, Endonezya'nın en büyük bilim olimpiyatlarını düzenliyor

Endonezya’da faaliyet gösteren Türk okullarının yaptığı ve ülkenin en büyük bilim projeleri olimpiyatı ISPO bugün başladı. Bu yıl altıncısı düzenlenen ISPO’ya yine yüksek bir katılım ve ilgi var.

Hazırlıkları aylar öncesinden başlayan ISPO’ya Endonezya’nın tüm eyaletlerinden toplam bin 202 proje katıldı. Bu projeler seçkin jüriler tarafından değerlendirildikten sonra 160 proje finale kaldı. Finale kalan projeler ülkenin en seçkin 5 üniversitesinden gelen akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Beğenilen en iyi 25 proje perşembe günü düzenlenecek bir törenle ödül almaya hak kazanacak. Bu 25 proje sahibi öğrenciler daha sonra Endonezya’yı yurt dışında yapılacak bilim olimpiyatlarında temsil edecek.

ISPO koordinatörü Ramazan Çingil yaptığı açıklamada, ISPO’yu Endonezya Eğitim Bakanlığı ve Endonezya bilim ve araştırma kurumu LİPPİ ile işbirliği ile yaptıklarını söyledi. Çingil, "Endonezya’nın her tarafından gelen bin 202 proje içerisinden 160 proje finale kaldı. Bunlar içerisinden başarı kazanacak 25 proje Endonezya’yı yurt dışında temsil etmeye hak kazanacak.’’ dedi.

ISPO'da bir birinden ilginç projeler yer alıyor. Bambu ağacı ile yapılan yalıtım ürünleri, koşu bandından elektrik üretimi ve temiz enerji projeleri bunlardan sadece bir kaçı.


CİHAN

Yorumlar