Türk festivali Anadolu'yu San Antonio'ya taşıdı

Texas’ın San Antonio şehrinde düzenlenen Türk festivali büyük ilgi topladı. ABD’nin en büyük yedinci şehri olan San Antonio’nun Alamo Kalesi önünde gerçekleştirilen festivalde, Türk kültürüne ait yemek, sanat ve müzik sunumları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türk festivali Anadolu'yu San Antonio'ya taşıdı

Texas’ın San Antonio şehrinde düzenlenen Türk festivali büyük ilgi topladı. ABD’nin en büyük yedinci şehri olan San Antonio’nun Alamo Kalesi önünde gerçekleştirilen festivalde, Türk kültürüne ait yemek, sanat ve müzik sunumları yapıldı. Şehrin en tarihi mekânlarından birinde yapılan festivali 7 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye’den gelen Hattat ustası Aydın Cayır’ın hat yazısını sergilediği stand festivalde büyük ilgi gördü. Birçok katılımcı isimlerini hat sanatıyla yazdırmak için sıraya girdi. Ziyaretçiler, bir yandan Türk yemeklerini tattı, bir yandan da müzik dinledi.

5 NİSAN TÜRK GÜNÜ OLARAK KUTLANACAK

Texas Eyalet Milletvekili Jose Menendez gönderdiği özel belge ile 5 Nisan 2014 tarihini San Antonio şehrinde “Türk Günü” ilan etti. Sertifika, Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş’a takdim edildi. Başkan Okumuş, dernek olarak 6 eyalette 16 farklı şehirde hizmet verdiklerini, en önemli faaliyetlerinden bir tanesinin de Türk festivalleri düzenlemek olduğunu söyledi.

San Antonio’nun Amerika’da en fazla turistin uğradığı şehirlerden bir tanesi olduğunu hatırlatan Okumuş, festival yeri olarak şehirdeki diğer bir tarihi mekan olan Alamo Kalesi’ni seçtiklerini ifade etti.

Mehmet Okumuş ayrıca,“Bu festivallerle Türk kültürünü, yemeklerini, sanatını ve müziğini Amerikalılara en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”dedi.

CİHAN

Yorumlar