Türk Büyükelçi: Türkiye’deki tartışmaları buraya taşımamak lazım

Türkiye’nin Canberra Büyükelçisi Reha Keskintepe, Türkiye’deki tartışmaların yurt dışına taşınmaması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Büyükelçi: Türkiye’deki tartışmaları buraya taşımamak lazım

Türkiye’nin Canberra Büyükelçisi Reha Keskintepe, Türkiye’deki tartışmaların yurt dışına taşınmaması gerektiğini söyledi. Büyükelçi Keskintepe, “Türkiye’de bir takım rahatsızlıklar olabilir. Bunları kesinlikle buraya taşımamak lazım. Ortak kimliğimiz ve varlığımız çerçevesinde dayanışma içinde olmamız bunu gerektiriyor. Siyasi mücadele, Türkiye’de her zaman olacak. ” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Canberra Büyükelçisi Reha Keskintepe, Sidney’de yerleşik Türk işadamlarının kurduğu Sidney Türk Ticaret Odası (STCC) Yönetim Kurulu ve üyeleriyle bir araya geldi. Çalışma forumuna davet edildiği için Sidney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu’na teşekkür eden Büyükelçi Reha Keskintepe, “STCC yönetiminin oluşturduğu dinamizmle, toplumumuzu daha da ileri götüreceğinize yürekten inanıyorum. Çünkü toplumumuzun dinamizmini ifade eden bir topluluksunuz.” dedi.

Büyükelçi Reha Keskintepe, sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamlarının hazır bulunduğu toplantıda, birlik ve beraberlik mesajını verdi. Avustralya’da göreve başladığından beri tüm Türklerin bulunduğu bütün eyaletleri ve bölgeleri gezme imkanını bulduğunu söyleyen Keskintepe, “Türklerin bulunduğu bölgeleri gezdim. Avustralya’daki tüm farklı gruplar, cemaat, dernek ve vakıflar, istisnasız herkes bir arada olmak istiyor. Güçlü olmak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Keskintepe, Türkiye’de fikir ayrılıklarının her zaman olabileceğini, yaşanan tartışmaların, bir takım siyasi ve politik taktikler olduğunu, bu nedenle söz konusu tartışmaların buralara taşınmaması gerektiğini söyledi. Büyükelçi Reha Keskintepe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyaset, Türkiye’de her zaman oluyor. Avustralya’da da oluyor. Fikri ayrılıklar her zaman olmuştur. Seçimler bitmesine rağmen buradaki çekişmeler hala devam ediyor. İşçi Partisi’ne karşı bir takım soruşturmalar açılmıyor mu? Açılıyor. Bunlar bir takım siyasi ve politik taktiklerdir. Her ülkede olan şeylerdir. Türkiye’de bir takım rahatsızlıklar olabilir. Bunları kesinlikle buraya taşımamak lazım. Ortak kimliğimiz ve varlığımız çerçevesinde dayanışma içinde olmamız bunu gerektiriyor. Siyasi mücadele, Türkiye’de her zaman olacak. ” dedi.

2015’TE ÜLKEMİZ BÜYÜK SALDIRIYA MARUZ KALACAK

2014 ve 2015 yılının Türkiye açısından zor yıllar olacağını hatırlatan Büyükelçi Keskintepe, Ermeni lobisinin Avustralya’da güçlü bir diasporaya sahip olduğuna dikkat çekti. Reha Keskintepe, bir taraftan Türkiye ve Avustralya’nın Anzak törenlerinin 100. yılı gibi önemli bir törene hazırlık yaptığını, ancak sözde Ermeni soykırım lobisinin, önemli bir riski barındırdığını söyledi. Büyükelçi konuşmasını şöyle tamamladı: “2015 büyük mücadeleye sahne olacak bir yıl olacak. Türkiye de, Türk kimliği de büyük bir saldırıya maruz kalacak. Bunu bekliyoruz. Buna karşılık, bizim de elbette bazı tedbirlerimiz var. O kartları biz de oynayacağız. Mayıs ayında NSW Parlamentosu toplumumuzu rencide etti. Çünkü politikacılar soykırım kararını geçirirken, Allah’ın bir kulu çıkıp da; ‘Yahu burada Türkler var, onlarında görüşünü almak lazım’ demedi. Geçen sene protesto mitingi yapıldı. Büyük bir ses getirdi. Buradaki varlığımız hissettirildi. Ayrıca, yapılabilecek tahribatlara karşı, Australian Turkish Advocacy-Alliance, (ATA-A) kuruluşu oluşturuldu. Tüzüğü ve sekretaryası olan güçlü bir kuruluş. Hiçbir kesimi ağırlıklı olmayacak şekilde bir yapılanma. Ama esasen gönüllülük üzerine kurulan bir oluşum. Bu nedenle herkesten bu kuruluşumuza üyelikle ve değişik bağışlarla destek vermesini bekliyoruz. Ayrıca, bu yıl mayısta sade bir yürüyüşün yapılması çok önemli. Bu yürüyüş her yıl festival havasında olacak. Tıpkı, New York’ta 5.Cadde’de yapıldığı gibi.” şeklinde konuştu.

STCC Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Şanlı da, Büyükelçi Keskintepe’nin, programa katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şanlı, ticaret odası olarak, son bir yıldan bu yana, başta hükümet, siyaset, ticaret, finans ve diplomasi çevresinden önemli şahısları davet ettiklerini hatırlattı.

Başkan Şanlı, farklı görüş ve düşünceye sahip iş dünyasının kıymetli girişimcilerini bir araya getirerek, ticaret alanında önemli projelere zemin hazırlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye ile Avustralya arasında yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ticaret hacminin, iki ülke açısından çok yetersiz olduğunu belirten Altuğ Şanlı, 2015’te yapılacak olan Anzak törenlerinin, önemli bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğini hatırlatarak; “Ticaret Odası olarak, üyelerimize daha iyi bir hizmet sunmak için Parmatta’da yeni ofisimize taşındık. İşadamları dostlarımızın, ekonomik ve ticari gücünü bir araya getirme arzusundayız.” dedi. CİHAN

Yorumlar