Türk abaküsçüler Singapur’da yarıştı

Üçüncü nesil abaküs (3G abaküs) mental aritmetik eğitimi alan öğrencilerin katıldığı Uluslararası Mental Aritmetik Yarışması Singapur’da gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye’den de 4 öğrenci katıldı. 3G abaküs kullanılarak matematiksel...

Google Haberlere Abone ol
Türk abaküsçüler Singapur’da yarıştı

Üçüncü nesil abaküs (3G abaküs) mental aritmetik eğitimi alan öğrencilerin katıldığı Uluslararası Mental Aritmetik Yarışması Singapur’da gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye’den de 4 öğrenci katıldı. 3G abaküs kullanılarak matematiksel hesaplamaların yapılmasının istendiği yarışmada Türk öğrenciler onur madalyası kazandı.

3G Abaküs Mental Aritmetik Türkiye Distribütörü Gülay Körükmez, bu yarışmaya ilk kez öğrenci getirdiklerini ve bunun kendileri için güzel bir deneyim olduğunu ifade etti. Körükmez ayrıca, bu konuda iyi eğitim almamış ve parasal kaygı taşıyan kişilerce açılan kursların Türkiye’de mental aritmetiğin yanlış tanınmasına yol açtığına vurgu yaptı.

Mental aritmetik eğitiminin hafızayı güçlendirme, beyin gelişimini hızlandırma, kısa zamanda kavrama ve okumaya karşı duyulan isteksizliği ortadan kaldırma gibi faydalarının olduğu biliniyor. Türkiye’de yeni olan bu eğitim, özellikle 3G abaküsün geliştirildiği yer olan Singapur’da yaygın olarak veriliyor.

CİHAN

Yorumlar