'Trafik adam' Musayev, 17 yıldır işbaşında

Azerbaycanlı Halid Musayev, trafik kazalarını önlemek amacıyla 17 yıldır gönüllü olarak yayaları karşıdan karşıya geçiriyor. Evinin yanındaki yaya geçidinde sabah erken bir polis memuru gibi görevine başlayan Musayev, yoldan geçenlere...

Google Haberlere Abone ol
'Trafik adam' Musayev, 17 yıldır işbaşında

Azerbaycanlı Halid Musayev, trafik kazalarını önlemek amacıyla 17 yıldır gönüllü olarak yayaları karşıdan karşıya geçiriyor. Evinin yanındaki yaya geçidinde sabah erken bir polis memuru gibi görevine başlayan Musayev, yoldan geçenlere yardım ediyor. Başkent Bakü'ye yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Surahanı ilçesinde sık sık yaşanan trafik kazalarına engel olabilmek için çalışan Musayev'in lakabı ise "trafik adam" . Karşıdan karşıya geçmek isteyenleri elindeki çubuğu kullanarak durduran Musayev, başta çocuklar olmak üzere bütün mahallelinin sevgisini kazanmış durumda.

Hafta sonları da önceki bakkal yerini sınıfa çevirerek mahallenin çocuklarına trafik dersi veren Musayev, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, amacının çocukları trafik kazalarından korumak olduğunu söyledi. Çalışmalarına ''Trafik kazalarına dur diyelim'' sloganıyla başladığını belirten Musayev, ''Ben bu işi yapmadan önce çeşitli zamanlarda bu caddede 17 kaza meydana geldi. Benden sonra çok şükür kaza olmadı'' dedi

Halid Musayev'in bu duyarlı davranışından memnuniyetini dile getiren mahalle sakini Fazil Yusibov da yaptığı açıklamada, söz konusu bölgede her yıl en az 2 veya 3 çocuğun kaza geçirdiğini, ancak Musayev sayesinde kazaların artık yaşanmadığını söyledi.

11 yaşındaki Elsever Gocayev de yaptığı açıklamada ''Halit amca bize güvenli olarak karşıya geçmeyi öğretiyor. Kazlar olmasın diye çocukları karşıya geçiriyor'' dedi. Hafta sonları Musayev'den trafik dersleri aldığını bildiren Reşat Aliyev(10) ise büyüdüklerinde bile hiç bir zaman Musayev'i ve onun öğretiklerini unutmayacaklarını ve her zaman yaya geçidini kullanacakları kaydetti.

CİHAN

Yorumlar