Tito Vilanova, 45 yaşında kansere yenik düştü

Kanserle mücadele eden Barcelona’nın eski teknik direktörü Tito Vilanova, 45 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Tito Vilanova, 45 yaşında kansere yenik düştü

Kanserle mücadele eden Barcelona’nın eski teknik direktörü Tito Vilanova, 45 yaşında hayatını kaybetti.

2011 yılında Pep Guardiola’nın yardımcılığını yaparken tükürük bezi kanseri teşhisi konan Vilanova, Kasım ayında ameliyat olmuş ancak bir sene sonra kanser tekrarlamıştı. 2012’de Barcelona’nın başına getirilen ve La Liga Şampiyonluğu’nun yanısıra İspanya Süper Kupasını da kazanan Tito Vilanova, Temmuz 2013’te ilerleyen hastalığı yüzünden görevini bırakmak zorunda kalmıştı.

"TAZİYE MESAJI YAĞDI"

Vilanova’nın ölüm haberi üzerine futbol dünyasından taziye mesajı yağdı. Barcelona kulübü, eski teknik direktörlerinin vefatı üzerine duydukları acıyı ifade ederek, yarın saat 9’dan itibaren Nou Camp’ın ana tribününde taziye için bir yer tahsis edileceğini duyurdu. Barcelona kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, sosyal medyadan yayınladığı mesajında, Vilanova’nın insaniyet ve futbol açısından Barcelona için sonsuz referans olduğunu belirterek, “Bize öğrettiğin herşey için teşekkürler. Huzur içinde uyu.” dedi.

İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, “Bu bir dram. O hastalığını öğrendikten sonra bile her zaman konuşabileceğin çok samimi bir insandı ve her zaman beraber çalışmaya hazırdı.” diyerek radyo üzerinden ailesine başsağlığı diledi.

Tito Vilanova’nın eski talebesi Lionel Messi onu unutulması zor bir insan olarak tanımladı. Onu her zaman hatırlayacaklarını kaydeden Messi, Facebook sayfasından Vilanova’nın ailesine başsağlığı mesajı yayınladı. Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho, “Tito Vilanova’nın ölümü futbol için, Barcelona için ve en önemlisi onun ailesi ve arkadaşları için hüzünlü bir gün” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar