THY ilk yurtdışı CIP salonunu Moskova’ya açtı

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye dışındaki ilk CIP yolcu salonunu Rusya'nın başkenti Moskova'da açtı. Vnukovo Havalimanı'nda açılan 'İstanbul Lounge' Türk mutfağının zengin lezzetlerini modern ortamda yolculara sunuyor.Moskova 'İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
THY ilk yurtdışı CIP salonunu Moskova’ya açtı

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye dışındaki ilk CIP yolcu salonunu Rusya'nın başkenti Moskova'da açtı. Vnukovo Havalimanı'nda açılan 'İstanbul Lounge' Türk mutfağının zengin lezzetlerini modern ortamda yolculara sunuyor.

Moskova 'İstanbul Lounge' CIP salonunun açılışını THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Vnukova Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Vitaliy Vantsev, THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş ve diğer yetkililer yaptı.

Açılış töreninde konuşan Topçu, iki yıl önce Moskova’da Vnukova Havalimanı’na geçtiklerini, 10 yıl önce Moskova’ya 1 adet olan sefer sayısının şimdilerde 9’a çıktığını söyledi. Uçak içinde yolcu memnuniyetini sağladıklarını kaydeden Topçu, “Hizmet kalitemizi yeni hizmetler ekleyerek sürdürmek istiyoruz. Yolcu, havalimanına geldiğinde de hoşça vakit geçireceği alanlar istiyor. CIP salonlarını çok uçtuğumuz noktalara yapmak istiyoruz.” dedi.

MOSKOVA EN ÇOK UÇULAN KENT OLACAK

Haziran’ın ikinci yarısından sonra Moskova’ya 9 sefer başlayacağını ve böylece yurtdışında en çok uçulan noktanın Moskova olacağını kaydeden Topçu, “Londra ve Moskova şu an 8 seferle rekoru paylaşıyor. İki ülke arasında gelişen ekonomik ve siyasi yakınlık havayoluna yansıyor. Moskova ve İstanbul arasında köprü kuruyoruz. Bununla birlikte Rusya’da 10 nokta çok az. Almanya nokta sayısı ve toplam frekansta çok daha önde. Bir kaç yıl içinde Rusya’nın Almanya’yı geçmesini bekliyoruz.” temennisinde bulundu.

THY’nin, Rusya’dan 6 ek nokta daha istediğine değinen Topçu, Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından Simferepol uçuşları ile ilgili de iki ülke arasında görüşmelerin sürdüğünü, kendilerine henüz konunun intikal etmediğini, kısa sürede oraya da uçmak istediklerini söyledi.

THY RUSYA’DAN 1,3 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş da, 2005'te Rusya'da sadece Moskova'ya bir uçuş gerçekleştirdiklerini ve yılda yaklaşık 60 bin yolcu taşıdıklarını, 2014’de bu rakamın 10 kent ve 1 milyon 300 bin yolcuya ulaşacağını ifade etti. THY’nin, Vnukova Havalimanı'na geçerek stratejik bir adım attığına değinen Deribaş, “Vnukova’dan İstanbul’a 4, Antalya’ya 3 ve Ankara’ya da 1 seferimiz var. 17 Haziran’da da Moskova-Sabiha Gökçen seferlerimiz başlıyor. Günlük 9 sefere çıkmış olacağız.” dedi.

THY’YE VERDİĞİMİZ KONFOR SÖZÜNÜ TUTTUK

Vnukovo Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Vitaliy Vantsev de yaptığı konuşmada, THY ile çalışmaktan mutlu olduklarını söyledi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamada bulunan Vantsev, “THY’nin CIP salonunu Vnukova’da açması hava alanımız için çok önemli. Ancak THY’nin, havalimanımıza taşınması bizim için çok daha önemli idi. THY’ye burada geldiği zaman biz onlara söz vermiştik. Burada üst düzeyde konforlu olacaksınız ve yolcularınız her zaman mutlu olacak. Ve bu sözümüzü tuttuk. Bir kaç ay inşaatı devam eden ve bugün açılışını yaptığımız bu CIP salonu bence o vizyonumuzun çok önemli bir adımı.” ifadelerini kullandı.

Moskova’da inşa edilen CIP salonun İstanbul’un küçük bir örneği olduğuna değinen Vantsev, “THY yolcuları için oluşturduğumuz konfor muhteşem. Çok hoşlarına gideceğinden eminim. Şahsım adına burada Türk mutfağına yüksek not verdim. Bugün Türk mantısını tatma fırsatı buldum. Aç değildim, yeme niyetim yoktu. Ancak tadına baktıktan sonra tabağın tamamını yedim bitirdim. Bence buraya gelecek tüm yolcular ortamı çok beğenecek.” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Lounge 600 metrekareden fazla bir alanda hizmet veriyor. Salonun lojistiği ve ikramları Çalkan Group tarafından sağlanıyor. Rahat koltuklar, bilgisayar, internet, çocuk alanı ile hizmet veren İstanbul Lounge’ta mantıdan pideye, köfteden karnıyarığa kadar her türlü sıcak yemek mümkün. CİHAN

Yorumlar