Texas'da düzenlenen "Komşularla iftar" programına büyük ilgi

ABD'nin Texas eyaletinde faaliyet gösteren Raindrop Türk Kültür Merkezi'nin düzenlediği geleneksel “Komşularla İftar” programı, farklı milletten çok sayıda insanı bir araya getirdi. Ezanın okunması ile başlayan iftar yemeğine Texas Federal...

Google Haberlere Abone ol
Texas'da düzenlenen "Komşularla iftar" programına büyük ilgi

ABD'nin Texas eyaletinde faaliyet gösteren Raindrop Türk Kültür Merkezi'nin düzenlediği geleneksel “Komşularla İftar” programı, farklı milletten çok sayıda insanı bir araya getirdi. Ezanın okunması ile başlayan iftar yemeğine Texas Federal Milletvekili Sheila Jackson Lee, Amerika’daki ilk ve tek seçilmiş Türk Hakim Jay (Ceyhun) Karahan ve Houston Community College Mütevelli Heyeti Başkanı Neeta Sane gibi önemli isimler katıldı.

Houston’da bulunan Turkuaz binasının Osmanlı salonunda gerçekleştirilen iftar yemeğini, ABC 13 televizyonu sunucusu Art Rascon ile 10. sınıf öğrencisi Hikmet Eren Okumuş birlikte sundu. İftar programında konuşan Milletvekili Lee, “Turkuaz’a defalarca farklı sebeplerle geldim. Bugün de Ramazan iftarı münasebetiyle burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü dünyada birçok sorun yaşanırken, insanların bir araya gelmesine vesile olan bu tarz programlar çok daha önemli hale geliyor.” dedi. Milletvekili Lee, kültür merkezi yetkililerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, katılımcıların Ramazan ayını tebrik etti. Houston Community College Mütevelli Heyeti Başkanı Neeta Sane ise iftar programında bulunmanın kendisi için büyük bir zevk olduğunu söyledi.

Geceyi düzenleyen Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş da düzenlenen programın önemine değinerek, “Amerika’da bazı kesimler maalesef İslamiyet’i yanlış algılıyor ve İslam dinini terörle yan yana tutuyor. Bu tür programlar, bu tip yanlış anlaşılmaların aşılabilmesinde çok büyük bir role sahip.” ifadelerini kullandı.

Raindrop Türk Kültür Merkezi Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Özgel ise “Dernek olarak hem kendi toplumumuzla, hem komşularımızla, hem de Amerikalı dostlarımızla dinimizin, kültürümüzün ve tarihimizin güzelliklerini paylaşabiliyorsak ne mutlu bizlere.” diye konuştu.

Programdaki canlı ney dinletisi, çalınan Türkçe ilahiler ve ebru gösterisi katılımcılarından yoğun ilgi gördü. Ayrıca davetliler için “Kim daha fazla sarma saracak?” yarışması da düzenlendi.

CİHAN

Yorumlar