'Temizlenmenin en kestirme yolu yargı sürecidir'

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen 'Saadet Şöleni’ne katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yolsuzluk ve rüşvet konusunda kimsenin yargıya müdahalede bulunmaması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Temizlenmenin en kestirme yolu yargı sürecidir'

Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen 'Saadet Şöleni’ne katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yolsuzluk ve rüşvet konusunda kimsenin yargıya müdahalede bulunmaması gerektiğini söyledi. Temizlenmenin en kestirme yolunun yargıdan geçtiğine işaret eden Kamalak, servet, şöhret ve şehveti önleyebilmek için ahlak ve maneviyatın önemli olduğuna vurgu yaptı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Köln’de düzenlenen Saadet Şöleni’nde hükümetin yargıya müdahalesi iddialarını değerlendirdi. Kamalak, "Toplumsal olarak temizlenmenin en kestirme yolu yargı sürecinden geçmektir. Kimse yargıya müdahale etmemelidir." dedi. SP'nin ilkelerini sıralayarak, "Ne hak ye, ne hak yedir." diyen Kamalak, "Millet olarak edebiyatımıza girmiş, damarlarına sızmış bir deyiş vardır: Yeme el malını, er geç verirsin, iğneden ipliğe sorulur bir gün. Sırat köprüsü cehennem üstüne kurulur bir gün." hatırlatmasını yaptı. Bin 500 civarında insanın katıldığı şölen sonrasında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandıran SP Genel Başkanı, kimsenin yargıya müdahale etmemesi gerektiğini, temizlenmenin en kestirme yolunun yargıdan geçtiğini vurguladı

SERVET, ŞEHVET, ŞÖHRET TÜRÜ SAPMALARA KARŞI ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Görevini devreden Bakan Nihat Ergün’ün "Servet, şehvet, şöhret" uyarısından hareketle, hükümet için böyle bir tehlike olup olmadığına ilişkin soru üzerine Kamalak şöyle dedi: "Milli Görüş olarak bizim temel ilkelerimizden biri de, bu tür sapıklıkları önleyebilmek için önce ahlak ve maneviyattır. Ahlak ve maneviyat olmadığı zaman servet bazen insanı uçuruma götürür. Nefis doymak bilmez. Nitekim nice zenginlerin eroin müptelası olduğunu, içkiye kumara yöneldiğini, sonunda helak olduğunu görüyoruz. Doymayan nefisten Allah’a sığınmak lazım."

SP ALTERNATİF DEĞİL ÇAREDİR

SP Genel Başkanı Kamalak, parti olarak Almanya temsilciliğini açtıklarını, Fransa ve Belçika temsilcilerinin de belgelerini sunduklarını söyledi. Kamalak, "Saadet Partisi, Milli Görüş olarak insanlığın adalet, barış ve kardeşlik içinde yaşamasını sağlamaktır. Dünyada herkese yetecek kadar nimet vardır ama adil bir düzen yoktur. Tüm insanlığın insanca yaşaması için yollara düştük." dedi.

Saadet Partisi’nin alternatif değil 'çare' olduğuna vurgu yapan Kamalak, "Tüm insanlık adalete muhtaçtır. Savaş değil barış, çatışma değil diyalog, çifte standart değil adalet, üstünlük değil eşitlik, sömürü değil, hakça paylaşım, baskı ve tekebbür değil, insan hakları ve demokrasi. Bu ilkeleri savunan tek parti Saadet Partisi’dir. Temiz toplum, temiz siyaset ve temiz yönetim diyoruz." dedi.

Şölene, SP Genel Başkan Yardımcıları Temel Karamollaoğlu, İlyas Tongüç, Yakup Budak, SP YIK Başkanı Oğuzhan Asiltürk de katıldı. Tongüç konuşmasında, belediyecilik yaptıkları dönemlerde takip ettikleri düsturları hatırlattı. Tongüç, "Bizim belediyeciliğimiz sırasında en görünür yere asılan 'Rüşvet almak da vermek de haramdır' levhaları tozlu raflara kaldırıldı. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra onlar inşallah tekrar en güzel yerlere asılacak." dedi.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın konuşmalarından kesitlerin de yayınlandığı şölende, sanatçılar da sahne aldı. Salonu dolduran gençler, "Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan" şeklinde slogan attı, tekbir getirdi. CİHAN

Yorumlar