Tekstil Firmasından 'Çamaşırları Eşinize Yıkatın' Etiketi

Endonezya'da bir spor giyim firmasının elbiselerin etiketlerine, 'giysinizi eşinize yıkatın çünkü bu onun görevi' yazısı eklemesi, ülkede büyük tepkiye neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Tekstil Firmasından 'Çamaşırları Eşinize Yıkatın' Etiketi

Endonezya'da bir spor giysi firması ürettiği elbiselerin etiketlerine, 'giysinizi eşinize yıkatın nedeni ise bu onun görevi' yazısı eklemesi ülkede kocaman tyükselişma yarattı.

TÜKETİCİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Haberin sosyal medyada reaksiyon toplaması üstüne bir izahat oluşturan Salvo Sport isimli kuruluş yöneticileri bu uyarıyı bayların çamaşır yıkamasını bilmemesi ve çamaşır makinelerinin elbiseye ziyan vermesi üstüne yaptıklarını vurgulayarak kusur anlamadan ötürü tüketicilerden özür diledi.

'ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK'

Firmanın özrünün kabahatinden daha kocaman olduğunu ileri devam eden feminist dernekleri ve fazla fazla sayıdaki hanım kuruluşu, beylerden ilgili firmanın ürünlerini boykot etmelerini istedi. Kadın bay eşitsizliğinin en az görüldüğü tekstil ve moda sektöründe böyle bir hatanın yapılmasının affedilemeyeceğini savunan tekstil kuruluşları, söz konusu etiketin hemen kaldırılmasını istediler.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar