TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri NSU davasına katıldı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) 120.si görülen Neonazi cinayetleri davası duruşmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri de takip etti. Köln kentinde Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı...

Google Haberlere Abone ol
TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri NSU davasına katıldı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) 120.si görülen Neonazi cinayetleri davası duruşmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri de takip etti.

Köln kentinde Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresi tarafından İranlı bir esnafın dükkanında patlatılan bombanın ele alındığı duruşmayı bir saati aşkın takip eden beş Türk parlamenter adına daha sonra basına açıklama yapan Ayhan Üstün Sefer (AKP), davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Komisyon Başkanı Üstün, meclis adına bir gözlem yaptıklarını dile getirdi.

Davanın yavaş yürüdüğünü savunan ve bir an önce sonuçlanmasını arzuladıklarını ifade eden Üstün, ''Ancak gözlemlerimiz o ki, bu yargılama en az bir yıl daha devam edecek gibi görünüyor.'' dedi. Müdahil avukatların davanın genişletilmesi yönünde taleplerde bulunduklarını, ancak mahkeme ve savcılık mercilerinin bu talepleri reddettiğini anlatan Komisyon Başkanı, bu bakımdan davanın sadece beş sanık üzerinde yürüdüğünü ve en azından bu sanıkların hak ettikleri cezaları almasını ümit ettiklerini söyledi.

''Bu sanıkların arkasında kimler varsa onların da ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz.'' diyen Üstün, aksi halde yargılamanın eksik kalacağını ve ırkçılığa karşı kuvvetli bir ses çıkmamasının ırkçıları cesaretlendireceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar