TBMM Başkanı Çiçek, Gagauz bölgesini ziyaret etti

Moldova’da temaslarda bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Gagauz (Gökoğuz) Özerk Bölgesi’ni ziyaret etti. Gagauzya Başkanlığı ile görüşen Çiçek, Komrat Devlet Üniversitesi’nde gençler ile buluştu....

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Çiçek, Gagauz bölgesini ziyaret etti

Moldova’da temaslarda bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Gagauz (Gökoğuz) Özerk Bölgesi’ni ziyaret etti. Gagauzya Başkanlığı ile görüşen Çiçek, Komrat Devlet Üniversitesi’nde gençler ile buluştu.

Gagauz Özerk Bölgesi’nde Halk Topluşu (Meclisi), parlamentolararası işbirliğine ev sahipliği yaptı. Moldova Parlamento Başkanı İgor Corman; TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Gagauz Halk Meclisi Başkanı Dimitriy Konstantinov ile bir araya geldi. Gagauz milletvekillerinin de katıldığı geniş kapsamlı kapalı oturumda bölgenin sorunları ele alındı.

Ardından kameralar karşısına geçen başkanlar, iyi niyet bildirilerini sundu. Gagauz Yeri Başkanı Mihail Formuzal, Türkiye’nin bölgeye ve özerkliğin korunmasına yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Gagauz Yeri Halk Meclisi Başkanı Dimitriy Konstantinov ise Türkiye’nin desteğini her zaman duyduklarını söyleyerek teşekkürlerini iletti.

TBBM Başkanı Cemil Çiçek de, sorunların karşılıklı diyaloglar ile çözülmesi taraftarı olduklarını vurguladı. Moldova Parlamento Başkanı İgor Corman ise Türkiye ve Moldova için Gagauz Özerk Bölgesi'nin özel olduğunu ifade etti.

Daha sonra Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet, Komrat Devlet Üniversitesi’ne geçti. Burada ekmek ve tuz ile karşılanan Çiçek, üniversite öğrencilerinin bulunduğu toplantıya katıldı. Üniversite heyeti, Türkiye’nin bugüne kadar olan yardımları için TİKA Koordinatörlüğü’ne ve Başbakan Erdoğan'a teşekkür mektuplarını takdim etti. Burada öğrencilere hitap eden TBMM Başkanı Çiçek, sorunların yarına bırakılmadan çözülmesi gerektiğine değinerek "Birlikte rahmet vardır" dedi.

Moldova ve Gagauz Özerk Bölgesi'nde TİKA Kişinev ofisinin kurulduğundan bugüne kadar 250 sosyal proje gerçekleştirdiğini, toplam 30 Milyon dolar katkı sağlandığını ve yardımların devam edeceğini belirtti. Öğrenciler ile sohbet eden Çiçek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından Parlamentolar arası Komrat Çalışma Ofisi'nin açılışına katılan Meclis Başkanı Çiçek, başarılı çalışmalar çıkarılması temennisinde bulundu.

Yoğun bir gün geçiren TBMM Başkanı Cemil Çiçek, akşam saatlerinde Komrat’tan Kişinev’e hareket etti. CİHAN

Yorumlar