Tayland'da sokağa çıkma yasağı

Tayland'da ordunun yönetime el koymasından sonra uygulanan sokağa çıkma yasağı, devam ediyor. Genelkurmay Başkanı General Prayuth Chan-ocha'nın ordunun yönetime el koyduğunu açıklamasından sonra başkent Bankok'ta protestocuların bulunduğu...

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da sokağa çıkma yasağı

Tayland'da ordunun yönetime el koymasından sonra uygulanan sokağa çıkma yasağı, devam ediyor. Genelkurmay Başkanı General Prayuth Chan-ocha'nın ordunun yönetime el koyduğunu açıklamasından sonra başkent Bankok'ta protestocuların bulunduğu meydanda silah sesleri duyuldu. Askerlerin hükümet yanlısı olarak bilinen çok sayıda kırmızı tişörtlüyü göz altına aldığı ifade edildi. Ordu, protestoculara meydanlarda ayrılarak evlerine gitme çağrısı yapı. Halkın sokağa çıkma yasağına rağmen, marketlere stok için akın ettiği görüldü.

Kırmızı tişörtlülerin lideri Jatuporn Prompan ve hükümet karşıtı göstericilerin lideri Suthep thaugsuban'ın tutuklandığı iddia ediliyor. Bu arada bir çok yerel televizyon kanalının yayınına son verildi. Ordu yetkilileri, yabancı diplomat ve büyükelçilikleri koruyacaklarını duyurdu.

Sokağa çıkma yasağı yerel saat ile 22.00'dan sabah 05.00'a kadar uygulanacak CİHAN

Yorumlar