Tayland'da Patlama, 7 Yaralı

Tayland'ın en popüler turistik adalarından biri olan Koh Samui'de İslami terör gruplarının gerçekleştirdiği düşünülen,patlama sonucu 7 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da Patlama, 7 Yaralı

Tayland'ın en popüler turistik adalarından biri olan Koh Samui'de bir aracın patlaması sonucu 7 kişi yaralandı.
Patlama, Central Festival alışveriş merkezinde 23:30 sularında meydana geldi. Patlama sonucundan 6 Tayland vatandaşıyla beraber,12 yaşında İtalyan turist bir kız yaralandı.
Yerel yetkililer, Aracın İslami militanların faal olduğu,Tayland'ın güneyindeki
3 bölgenin birinden, Koh Samui adasına getirilmiş olabileceğini,ancak patlayan araç tam olarak incelendikten sonra daha kesin verilere ulaşılabileceğini söylüyorlar.

Adanın Afet Önleme Şefi , Poonsak Sophonpathumrak'ın Associated Press'e yaptığı açıklamada ' Olayın bir terör grubuna bağlanmadan önce patlayan araç ve araç mahaliyle ilgili olarak daha fazla detaya ihtiyaçları olduğunu,araştırmanın devam ettiğini ve şarapnel parçalarından yaralananların tedavi edildiğini  ' söyledi.

Koh Samui gösteren harita


Patlamayla aynı anda , patlamanın gerçekleştiği yere yakın bir alışveriş merkezi ve dükkanda başka yangınlarda rapor edildi.
Poonsak Sophonpathumrak, bombanın bir moda defilesinden sonra Chaweng sahiline yakın ,popüler alışveriş merkezlerinden birinin otoparkında gerçekleştiğini ve pekçok aracında zarar gördüğünü söyledi.
Koh Samui, İslami terör gruplarının şiddet olaylarını gerçekleştirdiği 3 eyaletin kuzeyinde, Surat Thani eyaletinde yer almakta.

Etnik-Malay bölgesi için daha fazla özerklik isteyen, İslami Grupların ayaklanmasından bu yana 5000'den fazla kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor. 

Başbakan Prayuth Chan-Ocha, lüks alışveriş merkezi dışında şubat ayında gerçekleşen iki bombalı saldırı sonrasında, güvenlik önlemlerinin Tayland'ın başkenti Bangkok'ta artırıldığını ancak Koh Samui gibi ülkenin en çok turist çeken adalarından birinin, geçmişte böyle bir militan saldırılarısının hedefi olmadığını dile getirdi.

Yorumlar