Tayland'da göstericiler yolları kapadı

Tayland’da hükümet karşıtı göstericiler, başkent Bangkok’taki önemli geçiş noktalarını ulaşıma kapatmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da göstericiler yolları kapadı

Tayland’da hükümet karşıtı göstericiler, başkent Bangkok’taki önemli geçiş noktalarını ulaşıma kapatmaya başladı. Haftalarca sürmesi planlanan gösteriler şu ana kadar olaysız devam ediyor. Fakat son aylarda şiddetlenen krizle ilgili çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti. Şiddet arttıkça askeri darbe ihtimali de güçleniyor.

Daha çok kırsal kesimdeki fakir halkın desteklediği Başbakan Yingluck Shinawatra’nın istifasını isteyen orta ve üst tabaka, yolsuzluğu sona erdirecek reformların, iktidara getirilecek bir ‘halk konseyi’ tarafından yapılmasını istiyor. Muhalifler, Yingluck’un kazanmasına kesin gözüyle bakılan 2 Şubat seçimlerini de boykot edeceklerini açıklamıştı.

Göstericiler, Bangkok’taki 7 bölgeyi ulaşıma kapattı. Halk, yine de alternatif yolları kullanarak gidecekleri yere ulaşabiliyor. Alışveriş merkezleri açık, toplu taşıma sistemi de çalışmaya devam ediyor.

Bu arada ‘Bangkok’u kapatma’ eyleminin başlamasından sonra göstericilerin temsilcilerine çağrı yapan Yingluck Shinawatra, seçimlerin Mayıs ayına ertelenmesi talebini tartışabileceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar