Tayland ordusu politikacılara yurtdışı yasağı getirdi

Tayland ordusu darbenin ardından yüzden fazla siyasiye yurt dışına çıkma yasağı getirdi. Ordu, siyasi liderlere çağrıda bulunarak kendileri ile görüşmelerini istedi. Tayland’ın devrik başbakanı Yingluck Shinawatra bugün öğle saatlerine...

Google Haberlere Abone ol
Tayland ordusu politikacılara yurtdışı yasağı getirdi

Tayland ordusu darbenin ardından yüzden fazla siyasiye yurt dışına çıkma yasağı getirdi. Ordu, siyasi liderlere çağrıda bulunarak kendileri ile görüşmelerini istedi.

Tayland’ın devrik başbakanı Yingluck Shinawatra bugün öğle saatlerine doğru ordu’nun çağrısı üzerine, ordu komutanları ile görüşmek üzere ordu tesislerine geldi.

Tayland ordusu, 155 önemli siyasetçinin yurt dışı çıkışlarında kendilerinden çıkış izni almaları gerektiğini açıkladı.

Tayland sokaklarında hayat normale dönerken protestocular alanları boşaltıp temizleme işlemleri son hızla devam ediyor. Ülkede toplu taşıma ve havalimanlarında herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

Ülkede gece yarısı saat 22.00 -05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Darbe yönetiminin yayınladığı bildirilerde sosyal medyada kışkırtıcı içerikler yayınlanırsa kapatılacağı bildirildi. Yasaklar arasında protesto amaçlı beş kişiden fazla kişini toplanması halinde bir yıla kadar hapis ve 300 dolar para cezası gibi maddelerde yer almakta.

Tayland Genelkurmay Başkanı General Prayuth Chan-ocha, dün yaptığı açıklamada ordunun yönetime el koyduğunu bildirmişti. Sıkıyönetim ilanından iki gün sonra televizyonda açıklama yapan ordu komutanı, asayiş sağlamak ve reformları gerçekleştirmek zorunda olduklarını söylemişti. Darbe açıklaması, generalin hasım grupların liderleriyle yaptığı toplantının ardından gelmişti.

CİHAN

Yorumlar