Talat: Kıbrıs’ta erken çözüm beklemiyorum

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs’ta erken bir çözüm beklemediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Talat: Kıbrıs’ta erken çözüm beklemiyorum

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs’ta erken bir çözüm beklemediğini söyledi. Akdeniz’deki enerji kaynaklarının Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlamasına katkısı sağladığını belirten Talat, adada yakın zamanda çözüm olacağına ilişkin herhangi bir havanın olmadığını kaydetti.
Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak görüşlerini Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununda yakın zamanda bir çözüm beklemediğini; ancak sonuç itibariyle bir çözümün gerçekleşeceğine inandığını dile getirdi.

"RUM EKONOMİSİNİN ÇÖKÜŞÜ VE ENERJİ POLİTİKALARI MÜZAKERELERDE ETKİLİ OLDU"

Rum ekonomisinin çökmesi ve Akdeniz’deki enerji politikalarının Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlamasında etkili olduğunu aktaran Talat, “Kıbrıs’ta enerji ve ekonomik sıkıntılar, Kıbrıs sorununun çözümünün adadaki ekonomiyi yükselteceği gerçeği gibi konular, çözümü zorunlu kılıyor.” dedi. Talat, erken bir çözüm için ise daha çok çaba gerektiğini kaydetti. Gece- gündüz demeden çalışılması gerektiğine vurgu yapan eski Cumhurbaşkanı, şu anda da böyle bir havanın olmadığına işaret etti.

Liderlerin ayda bir, müzakerecilerin ise, ayda 3 ya da 4 kez bir araya geldiğini söyleyen Talat, “Birkaç saatlik görüşme yapıp gidiyorlar. Yani böyle bir heyecan böyle bir hazırlık yok. Daha neyi gözden geçirdiklerini bile tam olarak bilemiyoruz. O nedenle erken bir çözüm beklentim değil; amca çözüm beklentim var. Koşullar çözümü zorluyor. “diye konuştu.

Talat Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da sadece izlemekle yetindiğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar