Talat: Kıbrıs sorununda anahtar Türkiye'de değil, bizde

KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs konusunda anahtarın Türkiye'de değil, kendilerinde olduğunu söyledi. Mehmet Ali Talat, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs sorunu ile ilgili 'anahtar Türkiye’de, Erdoğan ile bu...

Google Haberlere Abone ol
Talat: Kıbrıs sorununda anahtar Türkiye'de değil, bizde

KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs konusunda anahtarın Türkiye'de değil, kendilerinde olduğunu söyledi.

Mehmet Ali Talat, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs sorunu ile ilgili 'anahtar Türkiye’de, Erdoğan ile bu işi bitireceğiz' şeklindeki açıklamalarda bulunduğu iddiasını bugüne kadar hiç duymadığını ifade etti. Talat, "Anahtar bizdedir. Türkiye'de değil." dedi.

Talat, katıldığı bir televizyon programında Kıbrıs sorunu ve diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Kıbrıs sorununun çözümünün şart olduğunu belirten Talat, aksi halde uluslararası hukukun dışında kalmaya devam edeceğini ve KKTC'nin geleceğinin belirsiz olacağını ifade etti.

“MÜZAKERELER GERÇEKTEN TIKANDI”

Müzakerelerin tıkanma noktasına geldiği iddialarının sorulması üzerine Talat, müzakerelerin gerçekten tıkandığını, aslında bunun uzun zamandan beri böyle olduğunu savundu. Talat, önerilerin Rum basınına sızmasının sorulması üzerine de, Rum tarafının bu işi alışkanlık haline getirdiğini, belki liderin değil ama çevresinden birilerinin görüşme belgelerini basına sızdırdığını kaydetti.

"ANAHTAR TÜRKİYE'DE DEĞİL"

Biden’in “Anahtar Türkiye’de, Erdoğan ile bu işi bitireceğiz” şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Talat, bunun doğru olması halinde, bu söylenenlerin bilgisizlikten kaynaklandığını, ancak üslubun tipik Rum tarafı üslubu olduğunu aktardı.

Bu tür Rum basını kaynaklı haberlerin ülkede yeniden üretilmesinin çözüm sürecine bir katkısı olmadığını söyleyen Talat, “Rum gazeteciler, çoğu zaman resmi makamların yönlendirmesiyle haber üretiyorlar, bunu unutmamalıyız.” dedi.

Bugüne kadar bu şekilde bir söylemin Amerikan yetkililerinin ağzından duyulmadığını kaydeden Talat, Türkiye’nin başında birçok başka sorun bulunduğunu, Kıbrıs sorununda ancak destekleyici olduğunu söyledi ve “Anahtar bizdedir, Türkiye’de değil.” dedi. CİHAN

Yorumlar