Talat: Dışişleri Bakanının müzakerelere dahil olması Eroğlu'nca engelleniyor

KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, halefi Derviş Eroğlu'nun Dışişleri Bakanı Özdil Nami'nin Kıbrıs müzakerelerine dahil olmasını engellediğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Talat: Dışişleri Bakanının müzakerelere dahil olması Eroğlu'nca engelleniyor

KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, halefi Derviş Eroğlu'nun Dışişleri Bakanı Özdil Nami'nin Kıbrıs müzakerelerine dahil olmasını engellediğini öne sürdü. Dışişleri Bakanlığı'nın müzakere yapılan mutfaktan Eroğlu tarafından dışlandığını iddia eden Talat, bunun da iki başlılık gibi göründüğünü söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında Kıbrıs müzakereleri ve diğer konularda bazı açıklamalarda bulunan Talat, müzakerelerinin yanlış başladığı yorumunu yaptı. Müzakerecilerin atanmasından dolayı seviyenin düşürüldüğünü öne süren Talat, Kıbrıs müzakerelerinden esas sonuç alınması için liderlerin bunu doğrudan yürütmeleri gerektiğini savundu.

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in müzakereci atanması talebine kendisinin başından karşı çıktığını hatırlatan Talat, buna karşılık Türk tarafının bu öneriyi kabul ettiğini söyledi. Talat, “Keşke kabul edilmeseydi.” dedi.

Müzakerelerde ancak liderlerin esneklik gösterebileceğini kaydeden Talat, şu anda müzakerecilerin kendi usulleri ile gittiğini, liderlerin talimatı ile müzakereleri sürdürmelerine rağmen liderlerin ilgisinin son derece sınırlı olduğunun görüldüğünü söyledi.

Müzakereci Özersay’ın kişiliğine yönelik olarak bir sıkıntı olmadığını kaydeden Talat, meselenin liderin müzakereci olmaması olduğunu savundu. CİHAN

Yorumlar