Talabani'nin oğlu Kubat: Babam kolay kolay siyaseti bırakmaz

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani, babasının kolay kolay siyaseti bırakmayacağını açıkladı.Süleymaniye'nin Çemçemal kasabasında basın toplantısı düzenleyen Talabani'nin oğlu Kubat Talabani, Celal Talabani'nin Irak'a...

Google Haberlere Abone ol
Talabani'nin oğlu Kubat: Babam kolay kolay siyaseti bırakmaz

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani, babasının kolay kolay siyaseti bırakmayacağını açıkladı.

Süleymaniye'nin Çemçemal kasabasında basın toplantısı düzenleyen Talabani'nin oğlu Kubat Talabani, Celal Talabani'nin Irak'a dönüşü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Celal Talabani'nin Irak dönüşü ile ilgili hiçbir resmi karşılama ve tören düzenlenmeyeceğini söyleyen Kubat Talabani, bu kararın da Talabani'nin kendi isteği üzerine alındığını ifade etti.

Celal Talabani'nin Irak'a dönmesi nedeni ile vatandaşları aşırı sevinç gösterisinden uzaklaşmaya çağıran Kubat Talabani, “Talabani'nin Irak'a dönmesi herkesi mutlu ediyor, ancak ümit ediyoruz kimse sevinç gösterisinde aşırı eylemlere başvurmaz. Özellikle havaya ateş açmamalarını ümit ediyoruz. Şu an atacağımız her mermi bölgemizi tehdit eden terör gruplara karşı olmalı.” şeklinde konuştu.

“Celal Talabani'nin siyasete dönme ihtimali var mı?” sorusu üzerine Kubat Talabani, “Bildiğiniz gibi iki yıldır babam siyasetten uzaktır. Şu an sağlığı nedeni ile stres altına giremiyor, ancak Talabani'nin kolay kolay siyaseti bırakmayacağını söyleyebilirim.” şeklinde cevap verdi.

Talabani'nin yarın Irak'a döneceğini açıklanmıştı. Talabani, Aralık 2012’te beyin kanaması geçirmiş, ardından Almanya'da bulunan bir hastaneye kaldırılmıştı.

CİHAN

Yorumlar