Suudi uçakları devrik başkanının evini bombaladı

Suudi önderliğindeki kuvvetler, Yemen eski başkanı Ali Abdullah Salih'in Sana'da bulunan evine şafak vakti hava saldırısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Suudi uçakları  devrik başkanının evini bombaladı
 Siyasi parti ve üyelerinden alınan kaynaklara göre,

Eski başkanın ikamet ettiği bölgede üç yüksek sesli patlama duyuldu ve ardından siyah dumanlar görüldü .

Salih ve ailesi hava saldırıları sonrasında güvenli olduğunu bilgisi eski Yemen cumhurbaşkanına müttefik bir haber ajansından duyuruldu.

Son birkaç gündür Suudi savaş uçakları ,Yemen'de ana Şii isyancıların kalesi olan bölgeye  karşı hava saldırılarını yoğunlaştırdı.

 ABD devlet sekreteri John Kerry ve Suudi dışişleri bakanı, Adel al-Jubeir tarafından Perşembe günü açıklanan insani yardımların sivillere ulaştırılması için beş günlük ateşkes ilanından sonra ilk bombalama oldu.Suudi liderliğindeki güçlerin Yemen'e müdahalede bulunduğu 26 Mart tarihinden bu yana   1400'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Suudi Güçleri , Hutiler olarak bilinen isyancıların kalesi - Saada- bölgesine yoğun hava saldırısı düzenlerken , buna karşı isyancılarda Suudi Arabistan şehirlerine yakın hedeflere saldırı düzenliyor.

Suudi hava saldırıları  eski başkan Salih'i destekleyen asi grubuna karşı bir aydan fazla süredir , Saada bölgesine devam ediyor.

Yorumlar