Suudi Arabistan’da Corona virüsü tehlikesi büyüyor

Ölümcül Corona visürü Suudi Arabistan’da yüzlerce kişiyi tehdit etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiğini, çoğunluğu Cidde kentinde olmak üzere 300’ü aşkın kişinin ise virüsten etkilendiğini...

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan’da Corona virüsü tehlikesi büyüyor

Ölümcül Corona visürü Suudi Arabistan’da yüzlerce kişiyi tehdit etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiğini, çoğunluğu Cidde kentinde olmak üzere 300’ü aşkın kişinin ise virüsten etkilendiğini açıkladı.

Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) salgını araştırması için bölgeye bir grup uzman gönderdiği belirtildi.

Uzmanlarla görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Adel Fakieh, insanlardan develerden uzak durmalarını istedi. Fakieh, develeri beslemek ve eğitmek için temas etmek zorunda kalanların ise “her türlü önlemi alarak, maske takmalarını” önerdi.

Çocuklar ve özellikle yaşlılardan hac ve umre ziyaretlerini erteleme çağrısında bulunan Bakan Yardımcısı ayrıca, “Bakanlık gerekli ihtiyati tedbirleri içeren ayrıntılı broşürleri sağlayacaktır.” dedi.

Araştırmalar ve uzmanlar hastalığın develerden geçtiğini belirtirken, birçok deve yetiştiricisi ve tüccarı iddiaları reddediyor. Develerin son derece sağlıklı olduğunu söyleyen deve sahipleri, hayvanların etinden ve sütünden sorunsuz bir şekilde yararlandıklarını ve çiftliklerde böyle bir sorun ile karşılaşılmadığını ifade etti.

Faraj Shouaibi isimli bir deve tüccarı, “Burası Riyad bölgesinde, Janadriah’taki en büyük pazar, ve buraya her yerden deve getiriliyor. Allah’a şükür ne hastalık ne de Corona var. Biz iyiyiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar