Suudi Arabistan, Yemen'e Askeri Operasyon Başlattı

Suudi Arabistan, Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi'nin ilerleyişini durdurmak için askeri operasyon başlattı. Operasyona 10 ülke destek veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan, Yemen'e Askeri Operasyon Başlattı

Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Şii Husilere yönelik gece başlattığı hava operasyonunda başkent Sana'daki birtakım hedeflerin vurulduğu bildirildi.

10 ÜLKENİN SAVAŞ UÇAKLARI KATILDI

Husi yanlısı Al Masirah televizyonu, saldırıda onlarca insanın hayatını kaybettiğini iddia etti. Haberde sıhhat personellerinin hastanelere gitmeleri gerektiği söylendi. El Arabiya televizyonu, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyona Mısır, Fas, Ürdün, Sudan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn'den harp uçaklarının katıldığını duyurdu.

OPERASYON GECE YARISI BAŞLADI

Yemen'de giderek güçlenen ve başkent Sana'yı denetim etmeye çalışan Şii Husi isyancıların, Devlet Başkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi'nin olduğu güney şehri Aden'i tehdit etmesinin peşinden Suudi Arabistan önderliğindeki 10 ülke, bu gece askeri operasyon başlattı. ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi Adel al-Jubeir'in Washington'da Husi militanların bir askeri üssü ele geçirdiğini izahatsından sonra başkent Sana'daki Daylami Hava Üssü'nün vurulduğu bildirildi. Sana'da gece çekilen amatör video görüntülerinde şehirden yükselen bombardıman sesleri dikkat çekiyor.

BİR BÖLGE İLE SINIRLI KALMAYACAK

ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi Adel al-Jubeir, Washington hükümetine, ülkesinin Yemen'deki meşru hükümeti korumak için askeri operasyon başlattığını duyurmuştu. 'Yemen'in kaybedilmesi bizim için bir alternatif değil' diyen Adel al-Jubeir, askeri operasyonun Yemen'de sırf bir belde yada bölge ile sınırlı kalmayacağını, Suudi Arabistan'ın Yemen halkını ve Yemen Devlet Başkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi önderliğindeki meşru hükümeti korumak için lüzumlu herşeyi yapmaya hazır olduğunu anlatım etmişti.

100 SAVAŞ UÇAĞI 150 BİN ASKER

Dubai merkezli Al Arabiya televizyonu, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Şii Husilere yönelik operasyona 100 harp uçağı ve 150 bin asker ile katıldığını bildirdi.

MISIR'DAN DESTEK AÇIKLAMASI

Mısır, Arap ülkelerinin Yemen'deki Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) yönelik başlattığı askeri operasyonu askeri ve politik şekilde desteklediğini duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı izahatda, 'Mısır, kardeş yurt Yemen'de son haftalarda politik ve güvenlik konularında önemli çöküşü, meşru kurumlara el konulmasını, şiddet ve terörün yayılmasını fazla aşırı kaygılı bir biçimde takip etmiştir. Mısır, uzun vakitten bu güne terör ve şiddet olaylarını tam olarak reddettiğini duyurmuş, milli diyalog konferansının kazanımlarının tamamının uygulanmasını ve meşruiyete saygı duyulmasını istemiştir' ifadesi kullanıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar