Suriye'deki kimyasalların imha edilmesi için yola çıkan Çin gemisi Limasol'da

Suriye'deki kimyasal silahların uluslararası toplumun gözetiminde imha edilmesi operasyonuna katılan Çin donanmasına bağlı Yançek fırkateyni dün Limasol limanına yanaştı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki kimyasalların imha edilmesi için yola çıkan Çin gemisi Limasol'da

Suriye'deki kimyasal silahların uluslararası toplumun gözetiminde imha edilmesi operasyonuna katılan Çin donanmasına bağlı Yançek fırkateyni dün Limasol limanına yanaştı. Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiyu, Çin fırkateynini ziyaret etti.

Gemi, Savunma Bakanı Fotis Fotiyu ve Kıbrıs'taki Çin Büyükelçisi Liyu Şinsek tarafından karşılandı. Rum Savunma Bakan Fotis Fotiyu, Limasol limanına yanaşan Çin donanmasına bağlı fırkateyni ziyaretinde yaptığı açıklamada, fırkateynin Limasol limanındaki varlığının Kıbrıs’ın bölgede istikrar, güvenlik ve barış faktörünün göstergesi olduğunu ifade etti.

Rum Bakan Fotiyu, Kıbrıs’ın yükselen jeopolitik öneminin Rum halkının yararına kullanılması gerektiğini belirtti. İlk kez bir Çin savaş gemisinin Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini aktaran Fotiyu, Suriye ile ilgili operasyona Kıbrıs’ın her türlü desteği vereceğini söyledi. Fotiyu, Çin başkentine yapacağı ziyaret konusunda Çin büyükelçisi ile temas halinde olduğunu da dile getirdi. CİHAN

Yorumlar