Suriye'deki kimyasal silahların ilk bölümü gemiye yüklendi

Suriye'nin kimyasal silahları imha edilmek üzere ülkeden çıkarılmaya başlandı.Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (OPCW) yapılan açıklamaya göre Lazkiye Limanı'na yanaşan Danimarka gemisine silahların ilk bölümü yükledi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki kimyasal silahların ilk bölümü gemiye yüklendi

Suriye'nin kimyasal silahları imha edilmek üzere ülkeden çıkarılmaya başlandı.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (OPCW) yapılan açıklamaya göre Lazkiye Limanı'na yanaşan Danimarka gemisine silahların ilk bölümü yükledi. Böylece silahlar, Suriye egemenliğinden ayrılmış oldu.

OPCW Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, tehlikeli diğer kimyasal silahların da güvenli şekilde ve kısa sürede ülkeden çıkarılması için Suriye hükümetine çağrıda bulundu.

Danimarka, Norveç ve Suriye savaş gemilerinin eşlik ettiği söz konusu geminin daha fazla kimyasal maddenin yüklenmesi için bekleyeceği belirtildi. Suriye'den alınacak söz konusu silahlar, İtalya'ya ait bir limanda Amerikan gemisine nakledildikten sonra denizde imha edilecek. BM Güvenlik Konseyi kararına göre, Suriye'nin kimyasal silah programının Haziran ayı sonuna kadar tamamen imha edilmesi gerekiyor. CİHAN

Yorumlar