Suriye'de 285 Fransız vatandaşı bulunuyor

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Suriye'ye savaşmak için giden Fransız vatandaşı sayısının 285 olduğunu açıkladı. Meclis Hukuk Komitesi'nde yaptığı açıklamada Cazeneuve, son birkaç ayda savaşa giden Fransızların sayısında...

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de 285 Fransız vatandaşı bulunuyor

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Suriye'ye savaşmak için giden Fransız vatandaşı sayısının 285 olduğunu açıkladı. Meclis Hukuk Komitesi'nde yaptığı açıklamada Cazeneuve, son birkaç ayda savaşa giden Fransızların sayısında yüzde 75 oranında artış yaşandığını belirterek, bunun endişe verici bir durum olduğunu söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, 120 kişinin de Suriye'ye gitmek üzere Fransa'dan ayrıldığının tespit edildiğini söyledi. Cazeneuve, Suriye'den dönen Fransız vatandaşının sayısının 100 olduğunu belirterek 25 kişinin ise bu ülkede hayatını kaybettiğini aktardı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, daha önce Suriye'ye savaşmak için gidecekleri engellemek adına; aileler için yardım hattının oluşturulması ve internette kurulacak platformla çocukları tehlikede olan ailelere daha hızlı ulaşım sağlanmasının da bulunduğu 10 maddelik önlem planını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise daha önce yaptığı açıklamada savaşöak için Suriye'ye giden ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Fransız vatandaşlarının sayısının 500 olduğunu aktarmıştı. CİHAN

Yorumlar