Süleyman Şah Türbesi'nin Yapımı Tamamlandı

Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin defnedileceği Eşme'deki yeni türbenin yapımı tamamlandı. Türbede 8 Türk bayrağı dalgalanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Şah Türbesi'nin Yapımı Tamamlandı

Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbenin yapımının tamamlandığı bildirildi. Çevre düzenlemesi yapılan türbeye Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşının da kısa zaman içinde nakledileceği öğrenildi. Türbde 8 Türk Bayrağı'dalgalanıyor.

Konu konusu için izahat oluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç '10 gün bunun şeklinde kısa bir zamanda buranın tüm alt ve üst yapısını bitirdik. Hayırlı olsun. Bundan sonra yurttaşlarımız daha sorunsuz Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edebilecekler' dedi.

TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Türkiye'nin sınırları dışında tek toprağı bulunan Suriye'nin Karakozak Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nda görevli askerler, geçen 21 Şubat gecesi düzenlenen Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirildi. Süleyman Şah ve 2 askerin naaşları, hudut hattındaki Bilekli Mahallesi'nde bulunan hudut karakolunda oluşturulan geçici türbede muhafaza altına alınırken, buraya birkaç kilometre ötedeki Suriye'nin Eşme Köyü'nde 9 dönümlük bölge ise yeni türbe sahası şekilde belirlendi.

8 TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR

Türkiye sınırına 253 mt. uzaklıkta bulunan Eşme Köyü'ndeki yeni türbe sahası 22 iş makinesi ve 83 askerin yaptığı çalışmaların arkasından tamamlandı. 8 Türk bayrağının dalgalandığı ve zırhlı araçlarla güvenlik önlemi tahsil edilen bölgedeki altyapı çalışmasına destek sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç, yeni türbe dalında araştırmalarda bulundu. İlk şekilde Şah Fırat Operasyonu ile yurda getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının muhafaza edildiği geçici türbeyi ziyaret eden Güvenç, burada dua ettikten sonra; yol, otopark, etraf düzenlenmesi ile su ve kanalizasyon sistemi tamamlanan Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi'nin olduğu bölgeye gitti, çalışmalar konusu için bilgi aldı.

'BİZ ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK'

Güvenç, alandaki ziyaretinin arkasından yaptığı izahatda türbede süren alt, üst yapı, etraf düzenlemesi ve yol çalışmasının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sebebi ile yapıldığını belirterek, 'Büyükşehir Belediyesi şekilde buraya 2 kilometre beton yolun inşası ve peyzaj çalışmasını tamamladık. Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum. 10 gün bunun şeklinde kısa bir zamanda buranın tüm alt ve üst yapısını bitirdik. Hayırlı olsun. Bundan sonra yurttaşlarımız daha sorunsuz Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edebilecekler' dedi.

'ZOR ŞARTLARA RAĞMEN ÇALIŞTIK'

Başkan Güvenç, menfi hava koşullarına karşın Büyükşehir personelinin özverili bir biçimde çalıştığın vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar